În următoarele 5 minute vei afla:

– Cum poate o poveste de dragoste cu final nefericit să te ajute să-ți descoperi pasiunea.
– Care este legătura dintre yoga și sustenabilitate.


Sunt o persoană deschisă căreia îi place să testeze și experimenteze lucruri noi. La prima impresie, poți spune că așa a început și călătoria mea în lumea yoga, dintr-o pură curiozitate. Dacă analizezi totuși din perspectiva circumstanțelor interioare și exterioare în care mă aflăm atunci când am încercat prima clasă de yoga, poți spune că a fost ceva mai mult decât pură curiozitate. Cred că, din interiorul meu, o putere magică m-a atras către această practică pentru a reuși să trec peste toate ce vor urma, devenind o persoană mai echilibrată.

O poveste de dragoste și… dependență

Să începem cu începutul, atunci când viața mea s-a schimbat radical, după ce am cunoscut persoana care a avut probabil cel mai mare impact asupra dezvoltării mele. Același lucru, ca și mai sus, felul în care l-am cunoscut pe Chris, a fost ca o aliniere de coincidențe ce a dus la punctul în care ne-am cunoscut. Și practic am fost împreună chiar de atunci, un fel de dragoste la prima vedere.

Ne-am mutat împreună, iar după trei săptămâni eram în Paris și mă cerea în căsătorie. Am locuit împreună în diferite locuri in lume, de la Kuala Lumpur în Malaezia până la metropole super dezvoltate, cum ar fi Vancouver sau Melbourne. Puteam să fim oriunde, deoarece compania lui Chris era practic self-run și noi ne ocupam de la distanță de tot ce însemna dezvoltarea afacerii. Chris este un tip foarte inteligent, care a pornit fără nimic, de la 13 ani, prima lui afacere. Și are foarte multe experiențe și povești, care fascinează pe oricine le ascultă.

Totul sună minunat, o poveste de dragoste la care visează orice fată. Un fel de prinț care a venit și a dus prințesa într-o călătorie minunată, în care descoperă lumea largă. În realitate, această poveste ascunde o parte grea de dus, pentru oricine este implicat în viața lui Chris. Pe lângă o personalitate destul de puternică, el este dependent de droguri. Au fost, bineînțeles, multe perioade de pauză pe parcursul relației noastre, dar de fiecare dată ceva se întâmpla și el era prins în același cerc vicios.

Am avut împreună momente minunate și experiențe foarte grele. Prin urmare, eram pierdută și instabilă emoțional. Prinsă între toate lucrurile bune pe care le aveam împreună și între realitatea că orice ar fi, în viața lui, mai devreme sau mai târziu, lucrurile rele vor reveni. Au fost perioade foarte grele pentru mine, mă îndepărtasem de familie și de prieteni, deoarece nu-mi doream să vorbesc despre problemele cu Chris. Astfel, am continuat pe o spirală descendentă din punct de vedere emoțional și mental.

Yoga, o poveste trăită pe mai multe continente

Prima oară când am încercat yoga a fost 2014, când locuiam în Vancouver. Am aflat că la centrul fitness de la parterul blocului în care locuiam se organizau și clase de yoga și mi-am zis că trebuie să încerc. Neapărat! După prima clasă de yoga, am înțeles că această practică va rămâne o constantă în viața mea.

În timpul clasei de yoga îmi regăsesc puterea interioară, încrederea în mine, gândurile devin mai puține, iar corpul meu relaxat se simte ca un fulg. O stare generală de bine, care se transmite mai departe, chiar și în afara saltelei de yoga. Cumva, în sinea mea, cred că mi-am zis, încă de pe atunci, că la un moment dat voi avea un studio de yoga în România.

Cel mai mult am practicat yoga cât am locuit în Los Angeles, timp de aproximativ doi ani. Pe lângă yoga, în fiecare weekend mergeam la plimbare sau alergat în parcul Runyon Canyon, de unde poți vedea tot orașul, până la plaja din Santa Monica și oceanul Pacific. Practic, am îmbrățișat acel stil de viață activ de LA, în colanți de yoga aproape oriunde.

Ușor ușor, am reușit să aduc echilibru în viața mea. M-am întors în România cu ideea de a transmite cât mai mult din ce am învățat din propriile experiențe, de la bune practici în business și idei noi, la beneficiile pe care un stil de viață ce include yoga le aduce în viața oricărei persoane.

Practica yoga pe care o prefer este intensă fizic (power yoga), pentru că asta a funcționat pentru mine. Sunt nenumărate stiluri de yoga și cred că oricare dintre ele aduce beneficii emoționale și de dezvoltare personală în viața oamenilor.

Yoga mă ajută să revin mereu în momentul prezent, să trec peste traume, anxietate și depresie. Accept lucrurile așa cum sunt și iau decizii în mod conștient. Nu a venit totul ușor de la început, a necesitat o practică constantă, atât pe saltea, cât și în viața mea. Dezvoltarea este continuă bineînțeles, în fiecare zi sunt lucruri de învățat, iar salteaua mea de yoga va fi tot timpul cu mine.

Într-un final, am reușit să trec și peste frica de despărțire și am luat decizia de a încheia relația mea cu Chris, pentru binele amândurora. I-am mulțumit pentru tot ce mi-a oferit, atât pentru experiențele bune, cât și pentru cele mai puțin frumoase. Cred că toate au avut un rol important de jucat în dezvoltarea persoanei care sunt acum. Comunicăm în continuare și, dacă ar avea nevoie de ajutorul meu, i l-aș oferi oricând.

Yoga, un vis împlinit

Recent, mi s-a îndeplinit și visul de a avea un studio de yoga. Am întâlnit partenera perfectă pentru a crea Mpower Yoga, o afacere cu impact pozitiv în viața oamenilor. Împreună cu Alexandra Negulescu și restul echipei noastre construim o comunitate de oameni minunați care se susțin reciproc și practică yoga împreună. Am implementat împreună practici de business sustenabil și eco-friendly, avem o abordare modernă a afacerii și a practicii yoga, clasele noastre fiind pentru orice nivel. De asemenea, este foarte important pentru noi să împărtășim această practică cu cât mai mulți oameni, pentru a le atinge viața în mod pozitiv: astfel că am creat o clasă gratuită în fiecare sâmbătă. Oricine poate participa, indiferent de situația financiară.

Viața este plină de momente magice. Iar momentele grele, dacă suntem deschiși și conștienți, ne duc, adeseori, către lucruri minunate. Avem puterea de a crea realitatea din jurul nostru prin ceea ce gândim și cum acționăm. Am descoperit aceste lucruri prin practica yoga, care m-a îndreptat către diferite alte metode de dezvoltare. Totul începe de la a fi prezent și conștient, iar aceste concepte sunt la baza practicii de yoga.

Fericirea și împlinirea vin din relațiile frumoase pe care le putem avea cu oamenii din jur și cu natura, și nu din lucruri materiale. Știm cu toții acest lucru, când dăm la o parte toate lucrurile superficiale cu care suntem prinși zi de zi. Cred cu tărie că practica yoga poate avea un rol foarte important în construirea unei lumi mai bune și mai sustenabile. Realizăm faptul că totul este conectat pe această planetă minunată, că suntem norocoși să trăim această experiență numită viață și că stă în puterea fiecăruia dintre noi să contribuim prin propria evoluție. Practicând yoga suntem mai buni cu noi, cu cei din jur și cu mediul înconjurător.

Citește și:

Succesul redefinit: să nu alergi după bani și faimă

Filosofia japoneză Ikigai: bucuria de a te da jos din pat dimineața

Author(s)

  • Emilia Oprea

    co-fondatoare Mpower Yoga Studio

    A studiat Economia Agroalimentară și a Mediului la ASE, iar în 2013 și-a deschis prima afacere: un call center în București pentru clienți internaționali. În 2016 a participat la un curs de anteprenoriat și business la UCLA, curs pe care îl consideră cea mai bună experiență de învățare din viața sa. După întoarcerea în România, a schimbat profilul către wellness, deschizând un magazin online, pentru îmbrăcăminte sport și accesorii yoga, și ulterior Mpower Yoga, împreună cu Alexandra Negulescu. Își dorește să poată inspira cât mai mulți oameni să aibă un stil de viață sănătos.