În următoarele 2 minute vei afla:

– Cum percepe Vlad Chiricheș sistemul medical din Italia.
– În cât timp crede fotbalistul că își va reveni economia. 


Sportul este unul dintre domeniile grav afectate de criză în această perioadă. Anularea meciurilor, a campionatelor sportive și antrenamentele în izolare sunt o lecție de reziliență la care niciun antrenor nu s-a gândit că va trebui s-o predea așa cum o trăim azi cu toții.

Vlad Chiricheș se află în Modena (Italia), în timp ce familia sa (soția și cei doi copii) este în România. Am fost curioși să aflăm cum stă cu moralul și cum face față situației. 

Thrive Global: Ce s-a schimbat în viața ta de când a început criza? 

Vlad Chiricheș: Am rămas singur în Italia în toată această perioadă și pot spune că am trecut prin multe schimbări; printre cele majore pot enumera faptul că a trebuit sa învăț să gătesc, să fac singur curat în toată casa și să mă antrenez în casă sau în grădină. Și o schimbare amuzantă: m-am tuns singur. 

TG: Care sunt cele mai mari temeri cu care te confrunți?

VC: Nu pot să spun ca am vreo temere în momentul de față. Îmi doresc doar să pot să merg la antrenament și să reînceapă campionatul.

TG: Ce a devenit mai ușor în această perioadă?

VC: Rămânând singur, a trebuit să am grijă doar de mine. Când ai copii, aproape totul e despre ei, așa că am avut o lungă pauză de la asta. Ideea e că nu mă așteptam ca pauza să fie atât de lungă, motiv pentru care îmi lipsește mult familia.

TG: Care este cel mai important sprijin pe care l-ai primit și de la cine?

VC: N-am avut nevoie de mare lucru, a fost de-ajuns să vorbesc cu soția, copiii, familia, prietenii și asta m-a ținut pozitiv.

TG: Ai încredere în sistemul medical din țara în care trăiești? De ce?

VC: Am încredere, deoarece, la câte cazuri au fost raportate aici, în Italia, sistemul a rezistat și a fost solicitat, nu glumă. Cred că medicii, infirmierii, asistentele și toate persoanele care reprezintă sistemul medical merită toate laudele posibile pentru tot ce au făcut în perioada asta.

TG: Ai încredere în revenirea economiei la normal?

VC: Eu sunt foarte optimist în legătură cu acest subiect. Am citit multe cărți despre economie și istoria ei în perioada asta și cred că, și de această dată, totul va reveni la normal.

TG: Ai fi preferat să fii în România acum? De ce?

VC: Nu știu dacă pot să o numesc ”preferință”, dar având în vedere că familia mea este în România, da, mi-ar fi plăcut să fiu acum acolo.

TG: Ce crezi că se va schimba în viitor la nivelul social în țara în care trăiești?

VC: Cred că, din punct de vedere social, revenirea la normalitate va fi mai lentă, oamenii vor fi mult mai prudenți în a intra în contact unii cu alții și, din cauza asta, cred că societatea va avea de suferit la început.

TG: Care crezi că este cea mai bună decizie luată pentru protecția oamenilor în țara în care trăiești?

VC: Cea mai bună decizie a fost izolarea, clar. Dacă nu ar fi fost asta, acum am fi vorbit de mult mai multe cazuri.

TG: Cum crezi că vor arăta lucrurile în septembrie 2020?

VC: Eu îmi doresc foarte mult ca lucrurile să revină la normal, dar, așa cum precizam anterior, sunt conștient ca va fi un proces lent. Însă sper să vad lume în parcuri, pe străzi, restaurante și magazine deschise. În perioada asta, mi-am dat seama cât de importantă este socializarea.

Vlad Chiricheș (30 de ani) este, de anul trecut, fundaș central în echipa de fotbal italiană U.S. Sassuolo Calcio in Serie A (cea mai importantă competiție sportivă din Italia) după ce, cu câțiva ani înainte, a jucat la F.C. Napoli. În România, a jucat la Internțional Curtea de Argeș, Pandurii Târgu Jiu și Steaua București și este și căpitanul echipei naționale.   

Citește și:

Viața în izolare: de ce muncim mai mult decât până acum?

5 pași importanți ca să-ți administrezi banii în timp de criză

Author(s)

  • Ruxandra Rusan

    Jurnalist, editorialist Thrive Global România

    Ruxandra Rusan a lucrat în presa scrisă, radio, televiziune și, mai nou, în online. Este practician NLP și pasionată de psihologie. A avut ocazia să intervieveze personalități din diferite domenii și să învețe de la fiecare câte ceva. Crede că fiecare încercare prin care trecem ne ajută să ne vindecăm de ceva care ne apasă sufletul. Este și mama unui adolescent, iar asta vine cu un proces interesant de redefinire.