În următoarele 3 minute vei afla:

– Care este secretul Uraniei Cremene pentru o viață mai bună.
– Cum își încarcă bateriile, când se simte copleșită de problemele vieții.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Urania Cremene: Iubirea.

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

UC: În funcție de valorile personale, valori însemnând lucruri în care cred, sunt foarte clară cu privire la ele, am trecut printr-un proces prin care să le aflu și în felul acesta mi-e ușor să știu ce las deoparte și de ce mă apuc.

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

UC: Echilibrul este secretul, mai exact plusul și minusul merg mână în mână.

TG: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

UC: Fac lucruri care mă încarcă. De exemplu, mă încarcă să-mi petrec timp cu soțul meu, să fiu în mijlocul naturii, să fac sport, să citesc, în esență să fac lucruri care mă încarcă.

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

UC: Am nevoie să-mi fac gândirea vizibilă și să vorbesc despre ce simt și ce gândesc, altfel e un amalgam în capul meu, în care mi-e greu să-mi fac ordine singură, și sunt puține persoane cu care pot să stau de vorbă și sunt recunoscătoare că le am în viața mea. 

Odată ce mi-am făcut gândirea vizibilă și am scos gândurile prin cuvinte, reușesc să-mi găsesc echilibrul, iar asta înseamnă beneficii pentru riscuri și plusuri pentru minusuri.

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

UC: Atunci când ajung la capătul puterilor, observ la mine două lucruri: devin foarte irascibilă și nu mai am răbdare, iar la nivel fizic începe să mă doară spatele.

TG: Ce sfat ți-ai da ție, cea de la 20 de ani?

UC: Să am grijă de mine.

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

UC: Am plecat de la premisa și de la convingerea că fiecare interacțiune pe care o am cu cineva e cu un scop anume și am ceva de învățat din ea. Dacă am întâlnit o persoană nu este întâmplător că am întâlnit-o, am rămas cât de conștientă am putut ca să văd ce-mi aduce persoana respectivă în viață sau ce îi aduc eu în viață, poate să fie și invers.

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

UC: Am încercat de foarte multe ori să pun pe hârtie și să predau felul în care eu reușesc să-mi mențin concentrarea, mi-am dat seama destul de târziu că sunt foarte bună la treaba aceasta. În  momentul în care am ceva de făcut, reușesc să mă concentrez foarte bine pe ce am de făcut și să-mi iasă treaba aceasta, sunt 100% în poveste.

Nu știu exact cum fac să predau acest proces, cred că fiecare dintre noi, oamenii, suntem la un moment dat concentrați pe un anumit subiect sau altul, activitate sau alta în funcție de valorile noastre.

TG: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

UC: Tata avea o vorbă: ”Să te ferești de oamenii care au citit o singură carte în viața lor, că pe aia și-o iau Biblie și consideră că dețin adevărul la absolut!”.

Nu e o carte care mi-a schimbat viața, ci toate cărțile pe care le-am citit și toate experiențele prin care am trecut m-au schimbat fiecare câte puțin, și mă bucur că au fost multe, pentru că la 20 ani eram convinsă că sunt foarte deșteaptă și le știu pe toate. Eram capabilă să am polemici îndelungi cu anumiți oameni pe care voiam să-i conving că eu am dreptate, iar după ce am mai adăugat experiențe și cărți, am constatat că se poate și așa și așa, prin urmare până și cărțile de maculatură m-au ajutat în direcția asta și e prea lungă lista de cărți care chiar au însemnat ceva în viața mea ca s-o numesc aici. 

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

UC: Au fost multe momente de cotitură, însă cel mai de cotitură și important pentru mine a fost un accident în care era să-mi pierd viața și care m-a pus în situația de a rescrie ce e important pentru mine și de a mă învăța lecții valoroase, pe care încă nu le-am încheiat.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

UC: Sunt mulți ani de când am simțit că am eșuat, între timp am înțeles eșecul într-un mod foarte diferit, adică sunt mulți ani de când nu mai cred în eșec, așa per se, cred că sunt căi închise la un moment dat, fie pentru că nu aceea trebuia să fie calea, fie pentru că ai pierdut niște elemente esențiale pe drum și ai ajuns într-o fundătură. Dar până la urmă lucrurile tot în direcția ta se duc, pe calea pe care ar trebui să meargă, așa că toate obstacolele astea fac parte dintr-un proces. Întorcându-mă la ce (cred că) a spus Edison, că n-a eșuat în 1.100 de încercări de a face un bec, ci i-a ieșit cel cu numărul 1.101 (nu știu exact al câtelea bec i-a ieșit, aproximez), important este că el a spus că nu a eșuat de 1.100 de ori, ci a găsit 1.100 de căi prin care nu se face un bec. Eu așa văd eșecul.

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

UC: Câteodată cad atât de frântă, încât nu mai am timp să fac ceva seara înainte de culcare, dar de foarte multe ori ziua mea se încheie mental cu punctele importante pe care le-am bifat, nu doar ca acțiune, ci ca simțire sau stare. Mă gândesc tot timpul la lecția din ziua care a trecut și la ce e esențial să se întâmple ziua următoare, adică cu ce fel de energie dorm, să știu cu ce energie mă trezesc, în ce fel de stare ar fi bine să fiu în ziua următoare, în funcție de ce am de făcut. De exemplu, dacă dorm și a doua zi am filmări, știu că am nevoie de un tip de stare să fac treaba aceasta și atunci dorm gândindu-mă că îmi creez starea respectivă. 

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

UC: Fii tu însuți pentru că toate celelalte lucruri sunt importante.

Urania Cremene este mamă și, probabil, cel mai apreciat expert în parenting din România. Cu o experiență de peste 18 ani, ca trainer și public speaker, Urania deține mai multe acreditări naționale și internaționale în urma unor formări ca Master Trainer, Coach și Facilitator. A susținut sute de programe de training de leadership, pentru cele mai mari companii din România. Parentingul a devenit pentru ea o pasiune și o nevoie, acum mai bine de zece ani, odată cu pregătirea ei de a deveni mamă. All About Parenting, programul creat de Urania, este primul program de parenting din România bazat pe cele mai noi cercetări în știința motivației, cum e Teoria Autodeterminării. Programul are, în momentul de față, peste 13.000 de părinți membri. Împreună cu trainerii All About Parenting – Florin, Maria și Daniel – a organizat peste 900 de seminarii gratuite în ultimii cinci ani, conferințe și workshop-uri intensive la care au participat peste 110.000 de părinți din toată țara.

#ImpreunaAcasa este cea mai nouă campanie desfășurată în momentul de față, o perioadă care nu este despre supraviețuire, ci este despre adaptare.

O poți urmări pentru alte detalii pe pagina ei de 
Facebook InstagramYoutube  și pe blog.


Citește și:

Ioana Chicet-Macoveiciuc, scriitoare și blogger: ”Diminețile mele sunt pline de iubire!”

Nicole Kidman: ”Când vine vorba de maternitate, nu există bine sau rău, doar copii diferiți.”

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!