În următoarele 5 minute vei afla:

– Cine este Mr. Curious și unde îl veți putea întâlni.
– Cum poți pune punct într-o bună zi carierei tale și care sunt resorturile pentru a o lua de la capăt într-un cu totul alt domeniu.


Săptămâna aceasta ne-am bucurat de vești bune: începând de luni, familia Thrive Global România s-a extins cu patru formate video nou-nouțe! Ne veți găsi nu numai pe site-ul thriveglobal.ro, ci și la TV și pe YouTube, unde astăzi a debutat emisiunea ”Adevăr sau… întâmplare”, un concept Thrive for Magic. Emisiunea ”Adevăr sau întâmplare” este difuzată atât pe Magic TV, în fiecare zi de luni, de la ora 11 (și în reluare de la ora 18), cât și pe canalul de YouTube Magic FM România. 

În fiecare episod, veți urmări un specialist (psiholog, trainer, nutriționist, antreprenor de succes), care va pune sub lupă miturile urbane din aria sa de cunoștințe. Pentru că Thrive Global crede în informații pertinente, transmise publicului într-un limbaj accesibil și prietenos, care să ne permită să ne atingem potențialul maxim. Cu cât știm mai multe lucruri despre noi înșine și despre lumea în care trăim, cu atât avem mai multe șanse să luăm decizii corecte și să avem o viață împlinită.

https://www.youtube.com/watch?v=OTl6WH4owZw&fbclid=IwAR3NNyt8qF6JfSTXQzXeVClRjsXxdfDHvcPFDn7QZpGDm_L7y5wFyjeX7y8

În emisiunea ”Adevăr sau… întâmplare”, subiectele sunt dintre cele mai diverse și merg atât în zone de interes general, cât și în zone specifice unor profesii anume. De exemplu, vom afla cât e adevăr și cât e întâmplare în miturile care însoțesc somnul. Oare chiar ne adoarme număratul oilor? Dar vom afla și care sunt miturile din jurul hipnozei: este aceasta o unealtă de terapie sau un mijloc de manipulare ca-n filme?

Și pentru că știm că sunteți nerăbdători să aflați, invitații de la ”Adevăr sau… întâmplare” vor fi: psihoterapeuta Andra Iliaș (cea care ne va vorbi despre hipnoză), Joey Hubbard (Chief Training Officer Thrive Global, care explică despre importanța somnului pentru sănătatea, dar și pentru productivitatea noastră), psihoterapeuta Roxana Grigorean (care abordează dinamica de cuplu și problematica burnout-ului), Ioana Chicet-Macoveiciuc, cunoscută în online ca ”Prințesa Urbană”, blogger de parenting, care va vorbi despre importanța cititului la copii, psihoterapeuta Bogdana Bursuc, care abordează subiectul relațiilor sexuale, medicul neurolog Mihai Ionescu, alături de care am intrat pe tărâmul incitant al viselor. Pe lângă ei, îi veți putea vedea pe expertul financiar Anamaria Ciuhuță, care ne oferă o interesantă și utilă opinie financiară, răspunzându-ne la întrebarea ”Aduc oare banii fericirea?”, și pe Cătălin Frâncu, fondatorul dexonline.ro, care ne explică în termeni accesibili ce înseamnă securitatea cibernetică.

Luni, chef Adrian Hădean ne-a vorbit despre gătit și nutriție, dezvăluindu-ne adevărul din spatele celor mai răspândite mituri pe care le luăm cu noi în bucătărie. Adevăr sau… întâmplare? Hai să aflăm împreună! 

Iar veștile bune nu se opresc aici: ”Adevăr sau… întâmplare?” nu este singurul format video Thrive for Magic, ci doar primul dintre cele patru, pe care le vom lansa în această vară, alături de ”Good vibes, good coffee”, ”Spune pe bune” și Punct și de la capăt”.

Dacă ți-e dor de o cafea bună și de o discuție pe măsură, emisiunea ”Good vibes, good coffee” este o conversație relaxată într-o cafenea bucureșteană (diferită în fiecare episod), între George Vintilă și invitații săi (atleți, scriitori, personalități din domeniul showbiz-ului autohton), care împărtășesc cu noi secretele din spatele victoriilor și reușitelor lor (fie că vorbim de carieră, viață personală, pasiuni). Cu alte cuvinte, ne spun care sunt ingredientele succesului, care au funcționat în cazul lor. Invitații condimentează aceste povești cu alte detalii și informații interesante din viața lor (cum ar fi preferințe în materie de muzică, activități favorite, idolii lor, plăceri vinovate, cum se văd peste zece ani). La finalul conversației, invitatul este provocat să răspundă la o întrebare incitantă: ”Ce-ai face dacă…?”.

Printre invitați se vor număra sportivul Marian Drăgulescu (gimnast medaliat la Olimpiadă), Zoli Toth (muzician, activist ecologist și profesor de percuție), Victor Miron (inițiatorul campaniei ”Cărțile pe față”), Radu Ciorniciuc (jurnalist, scenarist, regizor), Ionuț Panea (doctor și antrenorul echipei de robotică ”Autovortex”), Chris Simion (regizoare și scriitoare), Ioana Codruneanu (arhitectă și fondatoarea asociației ”Semne cusute”), Diana Pavelescu (expertă și degustătoare de vinuri), Bogdan Negroiu (solist ”El Negro”). Emisiunea ”Good vibes, good coffee” va debuta marți, 23 iunie.

Cele mai interesant articole și povești publicate pe thriveglobal.ro sunt aduse în atenție în cadrul emisiunii ”Spune pe bune”, care este practic o discuție, o dezbatere relaxată, purtată între Liana Stanciu, un specialist (un psiholog, un nutriționist, un expert financiar, un antreprenor de succes) și un invitat permanent (Mr. Curious). 

Mr. Curious reprezintă vocea publicului, punând mereu întrebări pertinente, dorind să afle detalii și explicații clare, făcând paralele cu fapte sau situații asemănătoare din viața de zi cu zi. Mr. Curious este un personaj în egală măsură amuzant și iscoditor, iar invitații din studio sunt experți care explică într-un limbaj accesibil termeni, principii, tehnici de interes pentru publicul larg, de la hipnoză la detoxifiere digitală. 

Printre aceștia se numără medicul neurolog Mihai Ionescu (care a vorbit despre vise și somn sănătos), chef Adrian Hădean (care a abordat un subiect interesant și delicios în egală măsură: dieta fericirii), expertul financiar Anamaria Ciuhuță (care a vorbit despre importanța educației financiare și a economiilor pentru bunăstarea și echilibrul fiecăruia dintre noi), psihologul Roxana Grigorean (care a explicat ce înseamnă burnout și care ar trebui să fie relația noastră sănătoasă cu munca), psihoterapeuta Andra Iliaș (care ne-a familiarizat cu teritoriul, uneori controversat, al hipnozei), medicul pediatru Mihai Craiu (care a vorbit despre gripă și coronavirus), psihoterapeuta Gabriela Maalouf (care a abordat tema relațiilor moderne și sănătoase dintre părinți și copii). Veți putea urmări emisiunea ”Spune pe bune” începând cu 1 iulie.

O altă emisiune pe care abia așteptăm să o împărtășim cu voi este ”Punct și de la capăt”, care prezintă poveștile unor oameni ce au dobândit un alt tip de succes decât cel acceptat în mod convențional, reorganizându-și fundamental viața. 

Protagoniștii episoadelor noastre fie au început o afacere pe cont propriu, fie au renunțat la vechiul job și s-au aventurat pe un teritoriu profesional cu totul necunoscut pentru ei, fie au ieșit din zona de confort și au îmbrățișat un stil de viață nou, mai autentic, în acord cu adevăratele lor nevoi (emoționale, în primul rând). Eroii din ”Punct și de la capăt” nu sunt persoane neapărat cunoscute, ci oameni obișnuiți, ca mine și ca tine, care la un moment dat au avut tăria de a spune ”punct” vieții lor de până atunci și au luat totul de la zero, mobilizând în noua direcție resurse, idei, asumându-și decizii curajoase. Prin urmare, ei au potențialul de a deveni modele pentru oricare dintre noi.

Invitații sunt oameni speciali cu povești de viață interesante: Cătălin Frâncu (fondator dexonline.ro), Valeriu Nicolae (fondator Casa Bună), Carmen Hotar (psiholog, coordonator terapia ”Aba”), Beatrice Stoicovici (designer floral). ”Punct și de la capăt” debutează la Magic TV pe 9 iulie.

Ne așteaptă, așadar, o vară plină! Vizionare plăcută și… Keep Thriving!

Citește și:

Ce înseamnă Thrive?

Micropașii: marea idee care e pur și simplu prea mică pentru a putea da greș

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!