În următoarele 3 minute vei afla:

– Cum și-au unit forțele cele mai importante posturi de radio din România.
– Cum poți contribui la propagarea mesajului de solidaritate și implicare civică.


Pandemia coronavirus ne condamnă pe cei mai mulți dintre noi să fim solitari, să punem în practică distanțarea socială, să stăm acasă izolați, dar ne îndeamnă în același timp și la solidaritate, cu mic, cu mare. Prin urmare, situaţia pe care o traversăm este şi o ocazie pentru noi toți să devenim mai buni, mai implicați, mai prezenți în viața comunității și mai responsabili în raport cu bunul mers al societății, fiecare în măsura posibilităților și puterilor sale.

Sunt oameni care, chiar în timp ce tu citești aceste rânduri, fac tot ce pot să ajute spitalele, prin donații, confecționarea de măști, procurarea materialelor medicale; sunt alţii care gătesc pentru cadrele medicale și care duc cumpărăturile acasă pentru cei vulnerabili.

Noi toţi putem contribui, mulți chiar de la adăpostul caselor noastre. Nu trebuie să ne lăsăm conduşi de frică, nu trebuie să cădem pradă anxietății colective, ci trebuie să ne concentrăm pe lucrurile constructive pe care le putem face. Prin creativitate, optimism, implicare, colaborare şi altruism, putem transforma situaţia actuală într-o ocazie de a fi mai uniţi şi mai buni.

Colegii noștri de la posturile de radio Kiss FM, Magic FM și Rock FM au lansat campania: „Solitari şi solidari – Rămânem împreună chiar şi la distanţă”

Ce presupune mai exact această campanie? Cele trei posturi de radio vor pune la dispoziţie spaţiu de emisie pentru iniţiativele civice care au nevoie de o portavoce în contextul situaţiei actuale.

Dacă știi o astfel de inițiativă sau ești implicat într-una, scrie un mesaj la:
[email protected]

[email protected]

[email protected]

În plus, fiecare post de radio are secțiuni speciale pe site dedicate acestei campanii, unde vei putea găsi inițiative civice care fac viața mai bună și mai ușoară în această perioadă de grea încercare pentru foarte mulți. 

Vrei să descoperi mai multe despre ele sau să te alături lor? Intră pe: 

kissfm.ro/impreuna

magicfm.ro/impreuna 

rockfm.ro/impreuna 

Citește și:

Ce înseamnă să fii Thrive pe timp de coronavirus

Lecția recunoștinței

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!