În următoarele 3 minute vei afla:

– Câte poți realiza în 7 minute.
– În ce domenii poți implementa această strategie.


Era o zi de vineri într-o vară fierbinte. Distribuția brandului Brenne ajunsese să se tripleze – un brand de whisky pe care l-am construit de la zero, în Franța, în timp ce eu locuiam în New York, după ce cariera mea de balerină profesionistă se încheiase. Aveam o întâlnire la prânz. Întârziasem și ajunsesem să alerg printr-un restaurant plin din centrul Manhattan-ului, tastând febril mesaje și e-mailuri în încercarea de a fi prezentă pe deplin când urma să ajung la masă – persoanele cu care mă întâlneam fiind două foste modele devenite antreprenoare de succes. Pe măsură ce salatele se comandau și cocktailurile cu Brenne Whisky curgeau, conversația a traversat toate subiectele pe care le discută femeile moderne la prânz: de la romantism, călătorii, muncă, destin și până la acea frază ultra folosită… echilibrul muncă-viață. Uh.

În acel moment, începusem să simt că am din ce în ce mai puțin timp între întâlniri, zboruri, amestecuri de whisky, dezvoltarea unei afaceri, menținerea unei umbre de viață personală și până la ideea că ar trebui să mai fac și exerciții fizice. „Păi, voi cum reușiți să faceți și sport?”, le-am întrebat, cu dezolare în glas.

S-au uitat una la alta, apoi la mine, și mi-au răspuns în tandem: “Workout-ul de 7 minute”. După cum mi-au explicat, aceste exerciții care durează doar 7 minute pot fi executate oriunde, nu cer echipament sau bani… Practic, nu-ți solicită decât timpul, după cum probabil ai ghicit, cele 7 minute. Am auzit cu toții de aceste workout-uri miraculoase și bineînțeles că mă entuziasma ideea, însă eram circumspectă în privința faptului că aș putea obține rezultate într-un interval atât de scurt. Care poate fi impactul a doar șapte minute de sport?

Focus pe corp

După cum procedez cu orice recomandare venită din partea unor prietene care par să aibă lumea la picioare, am downloadat rapid o aplicație cu un “workout de 7 minute” și, spre surpriza mea, cu timpul am înțeles că și acest interval scurt, în care te concentrezi doar asupra corpului tău, poate avea un impact important în viața ta. Alături de obiceiuri alimentare sănătoase, acest program extrem de accesibil de exerciții fizice s-a dovedit deosebit de eficient (raportat la investiția de timp), dacă e integrat ca un obicei zilnic (atunci când nu aveam timp de yoga sau de alergat). Concluzia e că am devenit o fană a acestei soluții rapide și eficiente de a te menține în formă. 

Focus pe afacere

După observarea rezultatelor, am ajuns să mă gândesc: dacă un interval de timp de sub zece minute mă poate motiva să fac sport zilnic și chiar funcționează, în ce altă sferă a vieții mele pot aplica acest principiu? Și în ce interval de timp?

Așa că am făcut o listă a lucrurilor pe care îmi doream să le realizez pentru brandul meu de whisky, dar care niciodată nu păreau să fie o prioritate.

  • Scrisori personalizate de mulțumire.
  • Colecționarea cărților de vizită colectate după întâlniri.
  • Organizarea acelor stive de cărți de vizită (!).
  • Contactarea șefilor de departamente din cadrul companiei mai des de o dată pe lună (la ședință).
  • Menținerea legăturii cu managerii de vânzări.
  • Să citesc mai mai multe articole specializate în industria mea.
  • Să ascult podcasturi de business.

… Erau multe task-uri

Așadar, mi-am dedicat o oră pe săptămână exclusiv pentru aceste mici proiecte. Această oră săptămânală se întâmpla de obicei miercuri dimineața. Am setat un cronometru și mi-am dat telefonul pe modul silențios. Nu existau mesaje, apeluri, e-mailuri sau Instagram. Doar o oră blocată în calendarul meu – timpul dedicat pentru toate lucrurile pe care le consider importante, însă care au tendința să fie amânate în umbra task-urilor, a e-mail-urilor și a intervențiilor urgente.

Spre surprinderea mea, această strategie a funcționat și în acest context. M-am simțit mai calmă și mai stăpână pe situație după ce am fost atât de productivă o oră întreagă. Și am fost atât de încântată de rezultate, încât am început să folosesc această tehnică și pe alte paliere ale vieții. Spre exemplu, este ușor să pierzi o dimineață întreagă scriind e-mail-uri. Deși este important să fii la curent cu comunicarea internă, de obicei această ocupație nu este cea mai productivă utilizare a timpului, a puterii de concentrare (care e limitată pentru oricine) sau a neuronilor. Când simt că urmează una dintre acele zile, pe care ar trebui să le pierd doar cu e-mail-uri, îmi ofer o oră integrală pentru a fi prezentă în mesajele mele. Iar restul zilei prefer să-l petrec dedicându-mă unor task-uri care au un impact mai important.

Am ajuns să-mi setez cronometre și alarme, să-mi dau telefonul pe silent și mă concentrez asupra lucrurilor pe care mi le propun. Și așa procedez și când vine vroba despre cele șapte minute de antrenament, care sunt importante pentru mine! Dacă, spre exemplu, constat că am nevoie de mai mult de o oră pentru e-mail-uri, acestea vor trebui să aștepte până la sfârșitul zilei. Dar atunci când te concentrezi cu adevărat, ești productiv și vei constata că o oră este mai mult decât suficientă pentru comunicarea de business.

Secretul acestei strategii este să respecți pe deplin acel cronometru. Când este activat, să nu faci altceva decât sarcina pe care ți-ai propus-o. Acum mă simt mult mai în control atunci când mă raportez la sarcinile mele de lucru (și antrenamentele mele) și mă simt mult mai împlinită. În plus, mă și distrez mai mult! Să știu să-mi organizez timpul meu este modul în care intru în priză și-mi ating potențialul. Dar și un playlist Beyoncé ajută!

Citește și:

Strategii creative care te ajută să încadrezi sportul în viața ta fără să ajungi la sală

Sportul, mai benefic pentru sănătatea mentală decât banii

Author(s)

  • Allison Parc

    Fondator & Președinte Brenne Whisky

    O fostă balerină profesionistă, Allison Parc este fondatorul și președintele Brenne French Single Malt Whisky și e unul dintre principalii antreprenori americani din segmentul mondial de whisky. Brenne este un malț 100% organic, din semințe, și primul care este maturat exclusiv atât în ​​stejarul francez cât și în butoaie de coniac. În 2017 și 2018, Allison a fost desemnată Ambasadorul Mondial SUA de whisky al anului de către revista Whisky, devenind singura femeie care a primit acest premiu. Ea este, de asemenea, un speaker respectat pe tema construirii brandului la conferințe și festivaluri centrate pe afaceri. Deși este mereu în mișcare pentru promovând brandul Brenne în toate Statele și lucrează cu distileria partenerului ei de Cognac, Franța, Allison locuiește în New York cu bulldogul ei francez, Ernie.