În următoarele 3 minute vei afla:

 De ce este important să privim eșecul ca parte firească din viață.
 Cu ce gânduri adoarme Randi.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Randi: Pofta de viață, de a crea, de a cunoaște! Sunt recunoscător și mă simt norocos că sunt aici, așa că am de gând să mă bucur și să exploatez acest dar: viața.

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

R: Încerc să nu mă încarc atât de mult cu lucruri, pentru că îmi pierd concentrarea asupra celui mai important aspect al vieții mele: muzica! Deci e clar că muzică e prioritară, ca și sportul și mâncarea bună și sănătoasă. Dezvoltarea personală e la fel de importantă și cam astea sunt direcțiile în care-mi împart atenția!

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

R: În primul rând, nu trebuie să uiți să îți arăți recunoștința! Cu cât ești mai recunoscător, cu atât vezi mai puțin lipsurile și te concentrezi pe plusuri și pe partea pozitivă! Gândirea pozitivă e gândirea sănătoasă și de acolo vin ideile, inspirația, energia creatoare! Trebuie să înțelegi cine ești și unde te situezi în drumul tău către scopuri. De acolo intră în joc motivarea și auto-motivarea, care trebuie să fie puternic instalate în minte!

TG: Când simți că ești prea stresat sau prea copleșit de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

R: În general, nu mă simt așa și nu-mi amintesc momente în care să mă fi simțit așa. Mă consider un norocos, însă și un om care știe ce vrea și cum să obțină, prin muncă și sacrificii!

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

R: Această perioadă m-a prins în casa pentru care am muncit o bună parte din ultimii ani și în acest spațiu mă simț foarte relaxat mereu! Aveam predispoziția să gândesc negativ în trecut, însă acum cred că totul e posibil dacă-ți poți imagina! Starea de bine, mulțumirea de sine sau pur și simplu acceptarea unei realități sunt alegeri pe care le facem sau nu. 

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

R: Nu simt și nici n-am simțit vreodată că am ajuns la capătul puterilor! Când mă simt obosit sau scurs de idei, pur și simplu mă desprind de problemele acelea, îmi las mintea să zburde și așa vin ideile și toate rezolvările.

TG: Ce sfat ți-ai da ție, cel de la 20 de ani?

R: Trăiește ca un nebun, citește ca un nesătul și iubește fără limite! 

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

R: Am devenit mai activ in mediul online. Mă refer aici la legătura cu fanii și oamenii interesați de muzica mea! În ceea ce privește familia și prietenii, acolo lucrăm la comunicare zi de zi, cu răbdare și dăruire.

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

R: M-am apucat de curând să meditez, să înțeleg ce înseamnă yoga și aplicațiile ei în viața noastră! Sunt complexe si benefice. 

TG: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

R: Nu știu dacă mi-a schimbat viața, însă, cu siguranță, “Puterea prezentului” de Eckhart Tolle mi-a deschis ochii și mintea! 

TG: A existat un moment de cotitură în viață ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante? 

R: Alegeri importante fac mereu, chiar dacă, în momentul în care le fac, poate nu par atât de importante și cu consecințe ample în timp! Probabil că un moment de cotitură a fost acela în care fratele meu mi-a propus să facem împreună casa noastră de producție, Famous Production. 

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

R: Nu știu exact când a fost, dar pot să spun că am eșuat de multe ori. Am înțeles că eșecul face parte din viața noastră și chiar avem nevoie de el, ca să înțelegem prețul succesului și munca ce o implică! 

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seară înainte de culcare? 

R: Încerc să-mi limpezesc mintea și mă gândesc doar la cât de bine o să dorm și cât de odihnit și cu poftă de viață o să mă trezesc! 

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează. 

R: Ce nu mă doboară o să mă facă mai puternic! E un citat care e cât se poate de simplu și, în același timp, foarte profund și plin de adevăr! 

TG: În ce momente ți-a folosit empatia și cum o cultivi? 

R: Mă ajută foarte mult atunci când creez pentru că e esențial să poți intra în anumite stări pentru a avea anumite sentimente și pentru a le exprima cât mai clar și sincer! Aproape niciodată când am scris o piesă nostalgică nu mă simțeam nostalgic, trist sau părăsit. Sunt stări imaginate, create prin empatie pentru a le putea cânta. 

Randi (Andrei Ropcea) este cântăreț și producător muzical. Alături de Marius Moga, a pus bazele trupei Morandi, iar din anul 2011 a debutat în cariera solo și și-a deschis propria casă de producție, Famous Production.

Citește și:

Ada Galeș, actriță: ”Am învățat să ascult și să am compasiune”

Călin Goia, artist: ”Să nu-ți fie teamă să-ți urmezi visul și să lupți din toate puterile să-l împlinești!”