În următoarele 3 minute vei afla:

 Ce face Oana Cuzino înainte de a adormi.

– Cum își hrănește optimismul.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Oana Cuzino: Gândul la fiica mea mă motivează. Trebuie să o duc la şcoală şi-mi face mare plăcere drumul acela de 10-15 minute.

TG.: Te grăbești de dimineață? Eşti vreodată în criză de timp?

OC: Încerc să-mi planific lucrurile astfel încât să nu fiu în criză de timp, pentru că tare nu-mi place să fac lucrurile în grabă. Dar, da, mi se întâmplă.

TG: Când eşti prea stresată sau copleşită, cum prioritizezi sau controlezi lucrurile?

OC: Îmi impun să-mi păstrez calmul. Încerc să nu mă grăbesc în trafic.

TG: Cum scapi de gândurile rele?

OC: Încerc să le controlez. Nu fac bine. Încerc să le elimin, să mă gândesc la ceva frumos, ceva constructiv. De exemplu, ce aş mai putea să fac pentru fiica mea, pentru mine, pentru prietenii mei. O surpriză.

TG: Ai făcut vreodată o schimbare majoră în viaţa ta?

OC: Am făcut această schimbare, deviere de carieră. Când mi-am dat seama că jurnalismul, care era un hobby, poate deveni o profesie în sine, atunci am simţit cu adevărat că fac o schimbare, un pas extrem de important.

TG: Ce sfat ţi-ai da ţie, cea de acum 15-20 de ani?

OC: Să fac exact acelaşi lucru.

TG: După o săptămână aglomerată, cum te relaxezi în weekend?

OC: Mă ocup de mine. Fac masaj. Fac şi Krav Maga, reuşesc să merg şi la coafor. Stau mult cu fiica mea. Am învăţat foarte multe lucruri de la ea. E un schimb continuu.

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara, înainte de culcare?

OC: Pun alarma. Adorm foarte uşor.

TG: Ce-ţi aduce optimismul?

OC: Uneori, un mesaj frumos de la cei care ne urmăresc. Un zâmbet al fiicei mele sau un “mulţumesc”. Gesturile frumoase, lucrurile pure mă ajută să îmi mențin optimismul.

Oana Cuzino este medic primar geriatru şi doctor în ştiinte medicale, iar emisiunea pe care o prezintă, din 2002, la Pro TV, “Ce se întamplă, doctore?” este cea mai clară dovadă că o informare corectă este esențială pentru sănătatea noastră. Oana a publicat romanul “Dincolo de prezent”, iar în 2003 a lansat “Sunt gravidă, ce să fac?”, carte inspirată de experienţa de proaspată mamică. În iulie 2006, a lansat “Frumuseţea nu este o misiune imposibilă”, carte dedicată îngrijirii şi sănătăţii, care a fost realizată în colaborare cu esteticiana Luciana Stanciu.  

Citește și: 

Marius Chivu, scriitor și critic literar: ”Foarte puțini scriu noaptea, eu niciodată!”

Teodora Dumitru: ”Vreau să trăiesc de două ori mai mult decât cineva care nu e într-un scaun cu rotile”