În următoarele 3 minute vei afla:

– Care a fost momentul de cotitură din viața ei. 
– Ce schimbare a făcut în viață ca să se conecteze mai bine cu ceilalți.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Nicole Chirica: Bucuria unei noi zile și curiozitatea legată de ce-mi poate ea oferi. E foarte interesant, de ceva vreme mă trezesc la cinci dimineața și asta-mi oferă mult mai mult timp pentru mine.

TG: Te grăbești de dimineață?

 
NC: Uneori da, alteori nu. Depinde de zi și de ce anume am de făcut. Mi se mai întâmplă, recunosc uneori, să uit de timp și să intru în criză, dar asta destul de rar în ultima vreme.

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?


NC: Exact așa cum ai face dacă ai avea de mâncat un elefant. Pas cu pas. Am învățat să apreciez mai mult și să fiu atentă la spațiul din care fac lucrurile. Am avut o perioadă în care-mi doream să fac cât mai multe. Cu anii, asta s-a schimbat și prioritatea e contribuția pe care îmi dau voie să o primesc și să o ofer.

TG: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?


NC: N-aș numi-o așa, ci mai degrabă când mă simt lipsită de energie. Sunt mai multe strategii la care apelez. Una, foarte bună, e somnul. Alta ar fi statul la soare sau ieșitul în natură. Am și câteva instrumente care mă ajută să-mi încarc bateriile, precum unele procese de corp și instrumente din Access Consciousness.

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul?


NC: Rar mai am parte de gânduri rele, lucru pentru care sunt tare recunoscătoare. Am învățat că, dacă reușești să schimbi unghiul, fiecare problemă are în ea un dar, o posibilitate sau o capacitate pe care până acum nu o priveai într-un mod avantajos. Sunt bucuroasă de locul în care am ajuns și cine sunt azi. Și asta e o alegere, zi de zi.

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?


NC: De cele mai multe ori asta se întâmplă când nu mai suntem conectați la noi și privim viața ca pe o greutate, ca pe o luptă. Punctul de vedere ne creează realitatea și nu invers. Și putem alege să ne creăm viața cu ușurință. Am învățat să-mi pun întrebări din ce în ce mai des, să fiu în acel spațiu de explorare și să urmez unde mă poartă asta. Însă, până să ajung aici, am experimentat și the hard way.

TG: Ce sfat ți-ai da ție, cea de la 20 de ani?


NC: Ar fi fost interesant să am atunci instrumentele la care am acces acum. Mi-aș aminti în fiecare zi că totul e opusul a ceea ce pare să fie și nimic nu e opusul a ceea ce pare să fie.

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.


NC: Am ales să fiu din ce în ce mai conștientă, să-mi dau voie să fiu aware de orice, și să (mă) primesc mai mult.

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?


NC: Concentrarea chiar nu e o abilitate a mea și nici nu mi-o doresc. Sunt destul de haotică, iar asta îmi dă libertatea să creez mai mult.

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?


NC: Da. Chiar mai multe. Unul dintre ele a fost când mi-am dat demisia dintr-un domeniu tehnic și am început să creez inițial genți, iar acum și pantofi, sub brand-ul Iutta, cu care multă lume mă asociază acum. De mai bine de un an, a apărut în viața mea o nouă posibilitate, pe care nu o luasem în calcul până atunci: să devin facilitator Access Consciousness. La fel, ceva foarte diferit de ce am făcut până acum, însă am crescut enorm de când am ales asta.

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

NC: Sunt recunoscătoare.

Nicole Chirica este artistprenor la Iutta, un brand îndrăgit de genți, pantofi și accesorii din piele cu design identitar. Pe lângă interesul ei pentru artă și business, este și facilitator Access Consciousness.

Citește și: 

Exercițiul care mi-a schimbat viața

Monica Cadogan, antreprenoare, owner Vivre: ”Încrederea nu vine ușor și trebuie construită”