În următoarele 3 minute vei afla:

– Cum gestionează Mihai Petre relația cu acea parte din public care îl critică vehement. 
– Cine este fata pe care a invitat-o prima oară la dans.


Thrive Global: Cum eşti dimineaţa?

Mihai Petre: Astăzi am fost în foarte mare viteză. Mă trezesc ceva mai târziu pentru că îmi termin ziua după ora 22. Sunt în sala de dans zi de zi.

TG: Cum te organizezi?

MP: Avem aplicaţii bune pentru calendar. Mă organizez cu telefonul. Nu întârzii niciodată. Uneori ajung chiar mai devreme, de cela mai multe ori ajung la fix.

TG: Cum te descurci cu hater-ii?

MP: Îi iubesc. Când am început “Dansez cu tine”, am făcut greşeala să citesc pe site nişte comentarii… nu am dormit. Mi-am dat seama că în viaţă este vorba despre diversitate, despre opinii diferite.

TG: Cum scapi de gândurile negative?

MP: Cel mai bine este să fii activ când ai astfel de gânduri. Mişcarea este foarte bună. Ies şi alerg, îmi pun o lecţie în plus la sală.

TG: Când ai invitat prima dată o fată la dans?

MP: La grădiniţă. Erau serbările în care oricum dansai. Nu cred în chestia cu “făcutul de râs”. Nimeni nu se face de râs dacă încearcă. Cred în greşeală și mai cred că a eşua face parte din procesul tău de a te dezvolta şi de a deveni mai bun. E normal să eşuezi. Sunt lecţii importante pe care le primeşti. Numai perseverenţa te face mai bun.

TG: Ce lucruri contribuie la starea de bine?

MP: E important să facem ceva pentru minte şi pentru suflet. Personal am grijă să fac asta. E important să faci mișcare, să te bucuri de puţin soare în fiecare dimineaţă. E foarte important să faci ceva pentru minte. Să faci o plimbare de cinci minute în natură. Să-ţi foloseşti simţurile. Pentru suflet este important să faci lucruri. Să fii recunoscător pentru lucrurile de zi cu zi, pe care le ai oricum. Chiar să le scrii pe o hârtie. Să ierţi. Combinaţia dintre trup, minte şi suflet e cea câștigătoare.

TG: Când ai plâns ultima dată?

MP: Îmi mai dau lacrimile, când mă bucur cu copiii de fel de fel de lucruri. Pe bune! Și abia mă abţineam, la filmare, la noi, când am avut emoţii puternice. M-am surprins până şi pe mine. Nu mi se întâmplă foarte des.

TG: Ce faci când eşuezi?

MP: Merg mai departe. E important să înveţi că eșecul face parte din viaţă. E exact aşa cum îl percepi tu. E doar un obstacol, care trebuie depăşit. Am încercat să fug de eşec şi probabil că sportul m-a învăţat să înţeleg că nu trebuie să fac asta.

Mihai Petre este dansator, coregraf și actor, jurat în show-ul Dansez pentru tine (în perioada 2011-2014) și din 2019 jurat  al emisiunii Românii au talent. A jucat în serialele de televiziune Iubire și Onoare, Aniela și Îngerașii

Citește și:

Călin Goia, artist: ”Să nu-ți fie teamă să-ți urmezi visul și să lupți din toate puterile să-l împlinești”

Alina Eremia: ”Fără onestitate, relațiile eșuează”