În următoarele 3 minute vei afla:

– Cum își încheie Iuliana Tudor serile.
– Ce i-a adus în dar perioada de izolare.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Iuliana Tudor: Bucuria că începe o noua zi, copilul meu, gândul că am de împlinit atâtea lucruri care au legătură cu profesia mea, oamenii care sunt lângă mine și pe care îi iubesc. 

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

IT: Îmi place să-mi organizez zilele cu mult timp înainte, așa că totul e așezat în funcție de deadline-uri. Prioritar este, însă, Tudor, cu școala și toate activitățile colaterale, unde am grijă să-i fiu alături! În această perioadă, m-am bucurat pentru că l-am putut îndruma mult mai atent și timp mai îndelungat, atât pentru școală, dar și provocându-l cu tot felul de jocuri și acțiuni legate de grădină, de animale (ne-am retras la părinții mei, în Prahova).

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

IT: Echilibrul. În tot. Pentru mine, e singura cheie pentru o viață sănătoasă din toate punctele de vedere! Am găsit mai târziu acest răspuns, după ce mi-am învățat câteva lecții fundamentale, dar cred că este singura cale pentru a fi cu adevărat bine! 

TG: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

IT: Iau pauze. Mici sau mari, după cum impune situația. Și fac altceva. Îmi duc mintea și trupul în altă parte. Fie dorm mai mult, fie fac sport, fie mă plimb, fie conduc pur și simplu, fără direcție, fie ascult muzică, fie privesc cerul și atât, fie mă rog.

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

IT: Nu-mi dau timp pentru gânduri rele. Încerc să găsesc soluții, întotdeauna, pentru orice problemă apare, pentru orice emoție care mă duce spre alte zone decât cele sănătoase și fac asta acționând. Dacă am o zi tristă, mă apuc și fac ceva. Orice, tocmai ca să nu mai am timp să stau pe gânduri prea mult. Și, astfel, apar și soluțiile. 

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

IT: Cedez fizic. Corpul nu mă mai ajută și îmi dă semnale că e nevoie de odihnă. Am învățat să-l ascult și să-l ajut imediat cum strigă. 

TG: Ce sfat ți-ai da ție, cea de la 20 de ani?

IT: Să am mai multă răbdare, toleranță și diplomație. 

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

IT: M-am oprit un an, m-am rugat, mi-am curățat sufletul și trupul și am renăscut. A fost un nou început, în armonie cu tot ce e în jur. 

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

IT: Alimentația și somnul sunt cele care mă ajută să fac față tuturor responsabilităților. Și, aș adăuga, oamenii și energia bună din jur. 

TG: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

IT: Sunt cărți care mi-au schimbat viziunea despre viață. ”Jurnalul fericirii”, al lui Steinhardt, tot ce au scris Mircea Eliade, Preda…

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

IT: În multe rânduri. Și am ales înțelept de fiecare dată. Am noroc de oameni buni în jur, de la care primesc sfaturile cele mai bune și sunt ascultătoare, pentru că am încredere. 

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

IT: Profesional, se întâmplă să nu iasă lucrurile întotdeauna așa cum îmi doresc și nu depinde doar de mine lucrul acesta. Încerc să optimizez cât pot lucrurile dar, dacă nu reușesc, mă doare. Trec peste, dar îmi rămâne neîmplinirea. Accept greu astfel de situații. 

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

IT: Mă rog! 

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

IT: ”Nu contează foarte mult ce faci, ci câtă dragoste pui în ceea ce faci”, Maica Tereza.

TG: În ce momente ți-a folosit empatia și cum o cultivi?

IT: Tot timpul. Empatia e parte din tot ce fac. Altfel, nu aș putea înțelege nimic despre lume. Fără empatie, nu suntem oameni cu adevărat! Asta trebuie să le spunem copiilor noștri de foarte devreme.

Iuliana Tudor este jurnalist și prezentatoare de televiziune. De asemenea, se implică în campanii umanitare, alături de Crucea Roșie Română, în calitate de ambasador și este mama lui Tudor (9 ani).

Citește și:

Ela Crăciun, jurnalistă: ”Viața e compusă din momente frumoase, nu trebuie să le așteptăm doar pe cele grandioase”

Sore Mihalache, artistă: ”Toată energia pe care ne-o luam de la public trebuie captată, acum, din alte direcții”