În următoarele 5 minute vei afla:

Care e sursa ei de energie.
Ce faci când nu vine nimeni la un eveniment pe care l-ai organizat cu mult entuziasm.


Thrive Global: Care e primul lucru pe care-l faci când te dai jos din pat? 

Ioana Chicet-Macoveiciuc: Îmbrățișez fetița care e acolo în picioare, să se asigure că m-am trezit, nu-i place să întârzie la școală. Imediat după asta, mângâi pisicuța, care vine și ea să ne salute. Diminețile mele sunt pline de iubire!

TG: Ce te energizează?

IC-M: Ciocolata. Sportul (pe care-l fac acasă, ascultând muzică sau uitându-mă la un episod din vreun serial amuzant). Jocul cu copiii mei. Ieșirile în parc cu trotineta. Evenimentele mari pe care le organizez pentru părinți. Glumele soțului meu.

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

IC-M: Prezența, asumarea, implicarea. Fac multe lucruri, încerc să fac doar lucruri care au sens pentru cât mai mulți, nu port regrete după mine, respect întotdeauna ce promit, mă bucur de tot ce am și trăiesc, dacă ceva nu-mi priește, mă îndepărtez imediat sau fac tot ce pot ca să rezolv lucrurile care mă indispun. Nu stau pe loc. Mă implic, dau, fac.

TG: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

IC-M: Nu există vreo carte anume care mi-a schimbat viața dramatic, dar există multe cărți care m-au influențat, care mi-au arătat lucruri, care mi-au modificat stilul de a scrie și pe cel de a înțelege și relaționa. De fapt, cred că fiecare carte care mi-a plăcut m-a schimbat puțin. 

TG: Care e relația ta cu telefonul? Doarme cu tine în pat?

IC-M: Telefonul doarme pe noptieră, cu datele oprite. Dar aș vrea să schimb asta, să-l pot lăsa în sufragerie când merg la culcare. Da, o să încerc asta chiar de azi.

TG: Cum te descurci cu mail-urile?

IC-M: Bine, nu le las să se adune, răspund imediat, cu DA sau NU decise, sunt foarte expeditivă.

TG: Dacă te trezești în mod neașteptat cu 15 minute libere într-o zi, ce faci cu ele?

IC-M: Îmi fac un lapte cu inka și o felie de pâine caldă cu gem de prune, îmi pun muzică și dansez sau doar stau. Sau dau o tură pe străduțele din cartier, cu muzică în urechi.

TG: Când a fost ultima oară când te-ai simțit complet epuizată și de ce?

IC-M: La finalul anului trecut, după multe evenimente grele la rând (unul cu 900 de oameni în public). Am fost, în același timp, epuizată, fericită, recunoscătoare și nerăbdătoare s-o iau de la capăt.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

IC-M: Nu-mi aduc aminte când am simțit că am eșuat, au trecut mulți ani. Chiar dacă nu ies mereu lucrurile așa cum mi-am dorit, ceva bun iese de fiecare dată. 

A, ba da, mi-am amintit de un eveniment la Muzeul Literaturii, care a fost într-o dimineață în care la București a fost freezing rain, urma să citesc dintr-o carte recent lansată, și nu a venit nimeni. A fost singurul eveniment din viața mea la care n-a venit nimeni. A fost interesant.  Am avut ceva de învățat și din asta.

TG: Împărtășește-ne un citat care-ți place sau care te motivează! 

IC-M: “Nu criticul este cel ce contează; nu cel care ne arată cum se poticnește un om, sau cum ceva s-ar fi putut face mai bine. Meritul aparține celui care este în arenă, a cărui față este mânjită cu praf, și sudoare, și sânge; cel care se străduiește din răsputeri; cel care comite erori, care greșește din nou și din nou, pentru că nu există efort fără greșeală și neajunsuri; dar care se străduiește; care cunoaște entuziasmul și dăruirea; care se dedică unei cauze care merită; care, în momentele cele mai bune, cunoaște triumful realizărilor mărețe, și care, în momentele cele mai proaste, dacă eșuează, măcar eșuează în timp ce țintește atât de sus, prin urmare locul său nu va fi niciodată alături de acele suflete înghețate și încremenite, care nu cunosc victoria, dar nici înfrângerea.” – Theodore Roosevelt

Ioana Chicet-Macoveiciuc este jurnalist, blogger de generație veche și autor de carte pentru copii și oamenii mari. Are 18 volume publicate și o comunitate de 200.000 de părinți pentru care organizează evenimente gratuite în țară și diaspora. Scrie zilnic pe blog-ul ei printesaurbana.ro de mai bine de 13 ani.

Citește și:

Cătălin Frâncu, fondatorul dexonline: ”Creierul trebuie ținut în formă, căci e ce avem mai bun”

Nicole Kidman: ”Când vine vorba de maternitate, nu există bine sau rău, doar copii diferiți”

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!