Ghidul Thrive te va pune la curent cu studiile care demonstrează că a mânca bine nu este important numai pentru sănătate, ci, în egală măsură, și pentru performanța profesională. 

Ești gata să începi?


Cuprins

1. Articolul principal

2. Știința din spatele nutriției

3. Micropașii

4. Sfatul expertului

5. Oameni care ne inspiră

6. Instrumente pentru manageri

7. Tehnologie pentru prosperitate

8. Învață în continuare!

1. Articolul principal 

În acest prim capitol, te vei familiariza cu conținutul Ghidului. Platforma noastră este construită astfel încât să fie ușor de navigat. 

2. Știința din spatele nutriției 

Cel de-al doilea capitol al Ghidului Thrive te va pune la curent cu cele mai recente studii din domeniu, demonstrându-ți că o dietă bine gândită și echilibrată este esențială pentru atingerea unor performanțe profesionale și personale optime. 

3. Micropașii  

Vei vedea cât este de ușor să te hrănești pentru a putea obține performanțe optime, folosindu-te de Micropașii Thrive Global – schimbări simple, fundamentate științific, pe care le poți pune în practică începând chiar de azi.

4. Sfatul expertului 

În această etapă o vei cunoaște pe Isabel Maples, Expert în Nutriție și Dietetică și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică din America. Ea-ți va explica ce înseamnă să te hrănești pentru a putea lucra eficient. 

5. Oameni care ne inspiră 

Îți vom face cunoștință cu oamenii Thrive, care-ți vor demonstra că alimentația sănătoasă este benefică atât pentru mintea și corpul tău, cât și pentru eficiență și performanță. 

6. Instrumente pentru manageri 

Secțiunea de Instrumente pentru manageri îți pune la dispoziție sugestii despre cum să devii tu însuți un model pentru echipa ta și cum să-ți susții colegii să adopte o nutriție adecvată, ca parte a vieții lor de zi cu zi. Acest lucru poate varia de la transformarea evenimentelor echipei în ocazii de a mânca sănătos, până la a fi atent la tipurile de gustări disponibile în spațiul de lucru. Atunci când întreaga echipă va lucra în acest sens, obiectivul comun va deveni mult mai ușor de atins pentru toată lumea. 

7. Tehnologie pentru prosperitate 

În capitolul Tehnologie pentru prosperitate, am selectat o serie de aplicații multimedia care te ajută să-ți atingi obiectivele nutriționale. 

8. Învăță în continuare 

În ultima parte a Ghidului, vei descoperi unele dintre cele mai bune articole de pe thriveglobal.ro, care te vor ține la curent în permanență cu noutățile din domeniul nutriției. 

Când vei fi terminat de parcurs acest Ghid, vei ști foarte clar ce ai de făcut pentru ca alimentația sănătoasă să devină noul tău stil de viață. Să începem prin a arunca o privire asupra studiilor care ne demonstrează că o dietă echilibrată și conștientă este esențială pentru a performa la cele mai înalte standarde, în plan profesional și nu numai.

2. Știința din spatele nutriției

Știința confirmă: trebuie să-ți hrănești și mintea, și corpul!

Cum să te hrănești și să te hidratezi pentru a fi în formă maximă, atât la serviciu, cât și în viața personală

Cum îți influențează performanța ceea ce mănânci și ceea ce bei

”Ceea ce mâncăm ne influențează mult mai mult decât ne dăm seama”, a scris într-un articol plin de înțelepciune din Harvard Business Review psihologul și fondatorul ignite 80, Ron Friedman, Doctor în Științe. ”Dacă îți alimentezi mașina, ea va funcționa la fel de bine, indiferent de marca de carburant întrebuințat. Însă, cu alimentația, lucrurile stau diferit. Imaginează-ți o lume în care, dacă alimentezi mașina de la Petrom, vei reuși să eviți traficul aglomerat, iar dacă alimentezi de la OMV, nu vei putea circula cu mai mult de 30 km/oră. Dacă ar fi așa, ți-ar mai fi indiferent de unde îți cumperi carburantul? 

Consecințele asupra creierului și performanței

Studiile au demonstrat că atât calitatea, cât și conținutul nutrițional al alimentelor pe care le consumăm determină felul în care ne simțim zi de zi și sănătatea noastră pe termen lung. Un studiu publicat în 2017 în Journal of the American Medical Association a concluzionat că aproape jumătate dintre cele 700.000 de morți cauzate de boli ale inimii, accidente vasculare cerebrale și diabet de tip II, analizate de cercetători, sunt corelate cu o alimentație deficitară. În schimb, dietele sănătoase, cum ar fi cele bazate pe fructe, legume, cereale integrale, grăsimi benefice și proteine, ne ajută să ne păstrăm funcționarea organismului și a creierului în parametri optimi. 

Un studiu publicat de curând în revista Neurology a constatat că persoanele în vârstă care urmau o dietă preponderent mediteraneeană (multe fructe și legume proaspete, pește, pui, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase, precum uleiul de măsline) prezentau semne de retracție cerebrală în regiunea frontală într-o proporție mult mai mică decât media. Adică, ar trebui să evităm junk food-ul și fast food-ul pe cât posibil, pentru că acest tip de alimentație ne afectează sinapsele cerebrale și ne deteriorează funcția cognitivă, conform unui articol publicat în Nature Reviews Neuroscience. În plus, studiile efectuate asupra șobolanilor sugerează că o dietă bogată în zaharuri ar avea un impact negativ asupra memoriei. (Știm că tu ești om, nu șobolan, însă, cercetările efectuate asupra animalelor furnizează date utile).

Cum rămâne cu sănătatea mintală?

Ceea ce mănânci îți influențează, fără îndoială și echilibrul mental. British Journal of Health Psychology a publicat o cercetare care accentuează legătura dintre creșterea consumului de fructe și legume și creșterea gradului de curiozitate, creativitate și a stării de bine, în general, în rândul adulților tineri, iar un sondaj de opinie efectuat în 2016, în rândul americanilor, a concluzionat că cei care au un regim alimentar sănătos au cu 34% mai puține riscuri de a suferi de depresie

Însă, e important să reții că, în egală măsură, contează și când mănânci. Creierul are nevoie de glucoză, de zahărul din sânge, pentru a funcționa, iar aceasta este extrasă din alimentele ingerate. Atunci când ai un program de masă constant, adică atunci când nu lași să treacă foarte multe ore între mesele principale sau gustări și eviți mâncărurile prea dulci, ori excesiv procesate (pe care organismul le metabolizează repede, ceea ce face ca nivelul zahărului din sânge să crească brusc și, apoi, să scadă la fel de repede), creierul tău va fi alimentat așa cum are nevoie și va fi capabil să facă față tuturor provocărilor zilei. 

Nutriția influențează, de asemenea, somnul

Știi prea bine că e foarte important să te odihnești suficient în timpul nopții pentru a lucra cu spor a doua zi, la serviciu, însă, s-ar putea să nu fii conștient de impactul obiceiurilor alimentare asupra somnului. Știința a pus în legătură aportul crescut de zahăr cu un somn cu intermitențe (adică, mai puțin odihnitor), în timp ce consumul de fibre, se pare că ar fi legat de un somn prelungit, profund, care te ajută să te trezești simțindu-te odihnit și plin de energie. Desigur, corelația dintre zahăr și somn funcționează în ambele direcții, în sensul că persoanele care dorm cinci sau chiar mai puține ore pe noapte au tendința să consume băuturi dulci, pe bază de cofeină, cum sunt băuturile energizante sau cele carbogazoase, poate și pentru că ,atunci când nu te odihnești suficient, nu te mai controlezi foarte bine. 

În cele din urmă, să aruncăm o privire asupra băuturilor pe care le preferi. Atunci când ești chiar și numai puțin deshidratat, starea ta de spirit nu mai este chiar cea mai bună, nu te mai concentrezi foarte bine și orice sarcini par mai dificile, susține un articol publicat în Journal of Nutrition. Și în timp ce cafeaua e excelentă pentru a te activa dimineața, Clinica Mayo ne informează că mai mult de patru cești de cafea pe zi (sau cantitatea echivalentă de cofeină) pot determina apariția migrenelor, a insomniei (cofeina rămâne în organism ore în șir), a irascibilității și a problemelor stomacale. Cum arată acest cerc vicios? Cercetările au scos în evidență faptul că, după trei nopți de odihnă insuficientă (cinci ore de somn pe noapte), care poate fi consecința obiceiurilor alimentare inadecvate sau a consumului excesiv de băuturi, cofeina nu te va mai ajuta să devii mai activ. 

Cu alte cuvinte…

Ceea ce mănânci te influențează mai mult decât îți dai seama: de la felul în care te simți în fiecare zi, până la sănătatea ta pe termen lung. Dacă vei avea mese regulate, vei reuși să-ți păstrezi mintea și corpul în parametri optimi de funcționare. Vei vedea cât de ușor este să mănânci astfel încât să-ți hrănești performanța de top cu ajutorul Micropașilor: schimbări simple, fundamentate științific, pe care le poți pune în practică începând de azi.

3. Micropașii

 Pași mici, ușor de pus în practică, utili pentru a reuși să faci schimbări mari.


Formarea obiceiurilor este un lucru complicat, iar cercetările sugerează că durata de timp pentru a forma un nou obicei ar putea depinde de comportamentul care se construiește. Îți recomandăm să te dedici unuia dintre acești micropași timp de 21 de zile. Dacă devine un obicei până la momentul în care au trecut 21 de zile, treci la un alt micropas. Dacă nu, continuă să lucrezi la asta!


Micropasul #1

Ține aproape o gustare sănătoasă, cum ar fi un pumn de nuci, o lingură de fructe de pădure sau niște legume crude.

Procedând astfel, nu vei mai fi tentat să faci alegeri nesănătoase când te încearcă foamea. Cercetările au demonstrat că felul în care mâncăm ne influențează funcția cognitivă, memoria, creativitatea, productivitatea și chiar și fericirea.

Micropasul #2

Ține o sticlă de apă lângă birou, pe tot parcursul zilei, și înlocuiește astfel băuturile îndulcite și carbogazoase.

S-a demonstrat că o hidratare constantă ajută la întărirea sistemului imunitar și îmbunătățește funcția cognitivă.

Micropasul #3

Stai jos atunci când mănânci, chiar și numai pentru câteva minute.

Atunci când mănânci pe fugă ai impresia că ești mai productiv și că economisești timp. Dar dacă mănânci în timp ce faci altceva, vei sfârși prin a consuma mai multe calorii, iar asta poate avea ca efect balonarea și indigestia. În loc de asta bucură-te de o masă savurată în tihnă: vei fi mai puțin tentat să apelezi ulterior la gustări.  

4. Sfatul expertului 

Unul dintre cei mai buni experți în nutriție îți explică cum să mănânci ca să-ți hrănești performanța.

 Întrebări și răspunsuri cu Isabel Maples, expert în nutriție și dietetică și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică din America.

Thrive Global: Mulți oameni mănâncă o bună parte a meselor zilnice la serviciu. Cum ne recomandați să mâncăm pentru a ne asigura că vom performa la cele mai înalte standarde?

Isabel Maples: De cele mai multe ori, ține de fiecare persoană în parte: aceeași cantitate de mâncare îi poate face pe unii să se simtă plini până la refuz și pe alții, încă flămânzi. Așadar, o parte importantă a strategiei este aceea de a te asigura că mănânci cantitatea de hrană potrivită pentru tine. Și e foarte important să avem mese regulate, adică la aproximativ trei-cinci ore, să mâncăm ceva. De asemenea, nu uitați că orice gustare contează. Majoritatea oamenilor își obțin în jur de 25% din necesarul caloric zilnic din gustări, adică, se adaugă și acestea la calcul, nu sunt chiar nesemnificative. În loc să pui mâna pe o gogoașă sau un fursec, dacă simți nevoia de ceva dulce, optează pentru o bucățică de ciocolată cu lapte, care conține și proteine și carbohidrați. 

TG: Există ”proporțiile ideale” de nutrienți pe care ar trebui să le căutăm atunci când alegem o gustare sau un fel principal, care să ne asigure energie pe tot parcursul zilei? 

IM: Eu vă recomand să combinați proteinele cu carbohidrații și cu grăsimile ”bune”. Din această combinație ne extragem energia, iar carbohidrații sunt cei care ne oferă un boost rapid de energie. Însă, atunci când consumi numai carbohidrați, nivelul de zahăr din sânge va crește și apoi va scădea rapid. Și îți va fi foame la scurt timp după ce ai mâncat, pentru că glicemia ta va scădea foarte mult. Asta se întâmplă atunci când alegi gustări dulci, precum bomboanele. Avem nevoie de carbohidrați, pentru că ei ne alimentează creierul, iar, în lipsa lor, riști să-ți simți mintea ”încețoșată” Dar, dacă o să consumi carbohidrații alături de proteine, care se digeră mult mai lent, îți vei reface rezervele de energie treptat, dar vor fi și mult mai durabile pe parcursul zilei. La fel și în ceea ce privește grăsimile: te vei simți sătul mult mai mult timp, iar digestia se va produce mai lent, obținând, astfel, cantități constante de energie pe o perioadă mai lungă. La capitolul ”gustare”, puteți opta pentru brânză cu crackers din cereale integrale, iaurt cu fructe sau o jumătate de sandviș cu unt de arahide și pâine integrală. 

TG: Care sunt cele mai mari provocări pe care le întâmpină oamenii atunci când încearcă să mănânce mai sănătos și ce sfaturi le dați?

IM: O primă problemă e legată de nevoia de planificare. Și cea mai simplă cale de a o rezolva este să te așezi o dată pe săptămână și să-ți faci un plan de alimentație pentru toată săptămâna care urmează. De exemplu, dacă știi că atunci când ești la serviciu, cea mai mare tentație sunt gustările, plănuiește-ți gustările sănătoase pentru întreaga săptămână – cum ar fi morcovi baby și humus – și asigură-te că îți iei la tine cantități suficiente pentru toată perioada prevăzută. De asemenea, există această percepție, că alimentele sănătoase ar fi mai scumpe. Așa că, hai să abordăm puțin și problema costurilor. Hrana sănătoasă nu ar trebui să coste mult. De fapt, ar trebui să fie mult mai ieftină, pentru că mâncarea sănătoasă nu trebuie să fie, obligatoriu, proaspătă. Important este să fie evitate alimentele procesate, dar nu e nicio problemă dacă legumele sunt conservate sau dacă fructele sunt congelate. Acestea sunt, fără îndoială, alegeri sănătoase. 

TG: Ce sfat i-ați da cuiva care își dorește să prioritizeze alimentația sănătoasă, însă, se simte copleșit de nenumăratele informații nutriționale, astfel încât, nu mai știe de unde să înceapă?

IM: Un sfat pe care îl dau adesea este acela de a începe prin a adăuga din ce în ce mai multe alimente sănătoase, în loc să te concentrezi asupra eliminării celor nesănătoase. Aceasta pare să fie o schimbare mult mai ușor de acceptat de către oameni. Apoi, să se concentreze asupra zonelor deficitare din alimentația sa și să începe să adauge acolo. Cei mai mulți oameni nu consumă suficiente fructe, legume, lactate și cereale integrale. Așa că, dacă vrei să repari aceste deficite, ia-ți, pentru gustare, un iaurt, pâine din cereale integrale, crackers, fructe și legume. 

TG: Așadar, strategia dumneavoastră presupune consumul cât mai mare de alimente sănătoase, în loc să le eliminăm pe cele nesănătoase. 

IM: Exact! Pentru că este mult mai ușor să adaugi conștient alimente sănătoase în dietă, decât să le eviți pe celelalte. Iar oamenilor le este mult mai ușor să facă asta, indiferent de profilul lor nutrițional. 

TG: Ne puteți explica ce înseamnă profilul nutrițional?

IM: Am constatat că oamenii pot fi grupați în trei categorii, în funcție de obiceiurile lor alimentare de la locul de muncă. Din prima categorie fac parte ”veverițele”, cei care-și fac rezerve de mâncare pentru toată ziua de lucru. Cea de-a doua categorie este cea a ”popândăilor”, care aleg să iasă ca să-și facă proviziile de mâncare. Și optează, fie pentru un automat, fie pentru magazinul din colț, fie pentru un fast food. Ultimii sunt ”vulturii”, care ciugulesc ce se găsește prin birou: dacă vine cineva cu gogoși, dacă e ziua cuiva și e rost de tort, dacă își comanda careva pizza, sau dacă are vreun coleg bomboane pe birou, hop și el. 

TG: Noi, cei de la Thrive, recomandăm Micropașii, schimbări mici, fundamentate științific, care duc la îmbunătățirea calității vieții, ca strategie de progres atunci când ne propunem obiective majore, cum ar fi o alimentație sănătoasă. Cu ce schimbare ușor de implementat ați recomanda să înceapă cineva care-și dorește să pornească pe drumul unei mai bune nutriții?

IM: Simplu: pregătește-ți de acasă gustările pentru la birou și ia-le cu tine, iar pentru prânz, adu-ți mâncare o dată sau de două ori pe săptămână, astfel încât să ai suficientă pentru fiecare zi de lucru. Cei mai mulți oameni își doresc să mănânce mai sănătos, însă, uneori, avem așteptări nerealiste de la noi înșine și asta ne deturnează de la planul inițial. Sunt foarte benefice aceste mici schimbări, pe care le propuneți voi, la fel cum sunt benefice și transformările mai drastice. 

5. Oameni care ne inspiră 

Oameni de succes ne povestesc de ce este importantă o alimentație sănătoasă pentru mine, corp și performanță.

Atunci când ai oportunitatea să discuți cu unii dintre cei mai interesanți oameni de pe tot cuprinsul globului, despre viețile lor, observi, uneori, că întrebările absolut banale sunt cele care aduc răspunsuri fascinante. Chestionarul Thrive este construit în așa fel încât să ofere o imagine de ansamblu asupra vieților personale ale unora dintre cele mai de succes persoane din întreaga lume. 

Silueta post banana bread: cum mâncăm sănătos

Beneficiile nebănuite ale hranei locale, de sezon

Dieta fără gluten: un alt mod de a te hrăni sănătos

Cum îți poate organiza viața planificarea meselor

6. Instrumente pentru manageri 

Convinge-i pe cei din echipa ta să fie mai atenți la hrana care le furnizează energia.

Nu uita: un angajat mai sănătos este un angajat mai productiv!

Ai auzit vreodată sintagma ”hrana este combustibil”? Ei bine chiar așa este, literalmente. Și este esențial pentru succesul tău ca manager ca membrii echipei tale să știe să se alimenteze. Argumentele științifice sunt foarte clare: ceea ce mâncăm, frecvența meselor și cantitățile ingerate determină felul în care gândim, simțim și evoluăm. Adică, tot ceea ce contează pentru a fi cea mai bună variantă a noastră din punct de vedere profesional. Poate că nu te simți în largul tău să le vorbești celor în echipă despre nutriție și opțiuni alimentare, însă e foarte important pentru tine, ca manager, să modelezi obiceiurile pe care subordonații tăi ar trebui să le dezvolte. 

Dacă lucrezi într-o clădire de birouri, probabil că se întâmplă destul de frecvent să fie aniversarea cuiva, a nunții, a copilului, aniversări legate de job sau alte evenimente importante din viața fiecăruia. Iar asta înseamnă, de obicei, brioșe, prăjiturele sau alt soi de desert, care duce la creșterea rapidă a nivelului glucozei din sânge și la un birou plin de oameni letargici în a doua parte a zilei. Nu e tocmai rețeta succesului sau a productivității, trebuie să recunoaștem. 

Poate că nu ești conștient de acest lucru, dar, dacă vei arunca o privire prin birou, o să constați că este mâncare peste tot. Și e treaba ta, în calitate de manager, să gestionezi spațiul de lucru și ce e permis să stea la vedere. Asta nu înseamnă că trebuie să devii regele sau regina fructelor și a legumelor sau să vânezi și să arunci orice dulciurele apar pe birourile oamenilor, ci doar să fii conștient și să îi ajuți și pe ceilalți să conștientizeze ce se mănâncă prin birou. 

Unul dintre cele mai cunoscute exemple este experimentul M&M organizat în birourile celor de la Google, care a analizat consumul de bomboane M&M în interiorul gigantului tehnologic, după ce a fost ridicată întrebarea dacă este bine să fie încurajat consumul acestor extra-calorii nesănătoase. Bomboanele au fost puse la dispoziția angajaților în recipiente opace, în timp ce gustările mai sănătoase au fost lăsate la discreție, în recipiente transparente, din sticlă. În birourile din New York, personalul, care numără 2.000 de angajați, a consumat cu 3.1 milioane de calorii provenite din bomboanele M&M mai puțin în decursul a șapte săptămâni.   

Ca manager, este, de asemenea, necesar să fii un bun exemplu, părăsindu-ți biroul pentru a lua masa împreună cu ceilalți, gest care, e dovedit științific, încurajează mâncatul conștient. Un studiu condus de cei de la NPD Group arată tendința în creștere a americanilor de a mânca singuri și, cel mai adesea, pe fugă – după cum notează autorii studiului, ”55% dintre mesele de prânz sunt consumate solitar, iar principalul lor rol este acela de a satisface rapid și ușor nevoia de hrană.” Iar ”rapid și ușor” înseamnă, de cele mai multe ori, mai puțin sănătos. Am trecut cu toții prin asta: îndesatul unei felii de pizza în gură, deasupra biroului, perfect conștienți de faptul că ceilalți ne văd cum înghițim și ultima firimitură. 

Creierul nostru utilizează cam jumătate din necesarul zilnic de energie furnizată de zaharuri, ne informează un studiu realizat de Harvard University. Ajutându-ți echipa să înțeleagă mai bine modul în care alimentația influențează performanțele intelectuale la serviciu și nu numai, îi vei spori șansele de a fi o echipă de succes și pe ale tale, de a fi un lider de succes, în consecință. 

E momentul să te mobilizezi

Modalități prin care îți poți ajuta echipa

1. Încurajează-i să înceapă ziua cu obiceiuri sănătoase

De-a lungul timpului, a fost cercetată importanța micului dejun, iar concluziile sunt diverse. Cu toate acestea, unul dintre cele mai recente astfel de studii, publicat în iulie 2017, a ajuns la concluzia că, pentru a preveni ”luarea în greutate pe termen lung”, cea mai eficientă metodă poate fi să transformi micul dejun în cea mai consistentă masă a zilei. În orice caz, știm sigur acest lucru: organismul nostru are nevoie de combustibil (adică, de glucoză) pentru a funcționa. Cel mai bun mod de a începe o zi este cu un mic dejun care să combine proteinele, cerealele integrale și o cantitate mică de grăsimi. Fii un model pentru cei din echipa ta și ia-ți la tine un mic dejun sănătos în fiecare zi.

2. Transformă aniversările echipei în prilejuri de a mânca sănătos

Încurajează-ți colegii să fie creativi și să aibă mereu la dispoziție suficiente opțiuni de gustări sănătoase, mai ales la ocaziile speciale. Propune-i fiecăruia să fie responsabil de un aliment sănătos, care să fie ”punctul său de pornire” și inspiră-i să inoveze. 

3. Amintește-le celor din echipă să părăsească biroul și să meargă să mănânce la prânz

Propune-ți ca, la momentul prânzului, să te duci la fiecare dintre cei cu care lucrezi și să-i inviți să luați masa împreună. O cercetare din cadrul University of Oxford a constatat că ne cresc șansele de a ne simți mulțumiți de viețile noastre, atunci când luăm mai des masa în compania altora. 

7. Tehnologie pentru prosperitate 

Tehnologia este un instrument foarte puternic. Învață să-l folosești cu înțelepciune!

Descoperă aplicațiile care te ajută să mănânci mai corect

Uneori, e mai ușor să vorbești despre alimentația corectă, decât să o pui în practică. Tentațiile sunt peste tot, în jurul nostru: găsești oriunde un fast food sau variante alimentare mai puțin benefice pentru sănătate. La birou, colegii aduc brioșe care le-au rămas de seara trecută, la evenimentele sportive, toată lumea ronțăie gustări dulci sau sărate. Chiar și la evenimentele sociale, unde e greu să faci față tentației de a gusta puțin tort, niște chips-uri cu sos, sau de a bea băuturi îndulcite. Din fericire, avem de partea noastră tehnologia! Iată cinci aplicații care te vor ajuta să rămâi pe drumul cel bun, în ceea ce privește alegerile alimentare. 

8. Învață în continuare 

Vrei să știi mai multe despre nutriție?

Dacă îți dorești cu adevărat să-ți construiești obiceiuri alimentare mai sănătoase, iată, în continuare, câteva dintre cele mai bune articole publicate pe site-ul thriveglobal.ro, selectate cu atenție de către echipa editorială, care te vor ajuta să-ți atingi obiectivele.

Colțul angajatului

Cât de importantă e starea ta de bine pentru angajatorul tău? Povestește-ne experiența ta și ajută-ne să facem piața muncii mai transparentă. 

Lasă un review 100% anonim angajatorului tău pe Undelucram.ro.

Citește mai mult:

Gătitul acasă ne face bine. Iată de ce!

Scurt ghid despre dieta fără gluten și boala celiacă

Sistemul imunitar: cum ne putem sprijini armata noastră internă

Coronavirus: Cum să mănânci pentru a-ți întări sistemul imunitar

Legătura dintre hrană și fericire