În următoarele 3 minute vei afla:

– Cum își antrenează Florin Busuioc mintea, zilnic.
– Care este resursa lui de bucurie în această perioadă.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Florin Busuioc: Deși uneori ai senzația că totul se reia în buclă și că în fiecare zi faci exact aceleași lucruri, fiecare dimineață e diferită. De la starea vremii până la starea de spirit. Hai să zicem că mă ajută gândul la o cană de cafea.

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

FB: Nu știu dacă am avut vreodată atât de multe lucruri de făcut încât să fie nevoie de o organizare atât de drastică. În general, prioritar este ce am de făcut la serviciu și nu știu dacă asta-i chiar corect față de familie, însă munca și familia sunt pe primul loc. Nu fac liste, e un ritm firesc.  

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

FB: Să fiu alături de oamenii pe care-i iubesc.

TG: Când simți că ești prea stresat sau prea copleșit de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

FB: N-am fost, în ultima perioadă, atât de stresat. Dar când se adună multe, ajută o plimbare, o întâlnire cu prietenii. Însă eu nu sunt un om foarte stresat de felul meu.

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

FB: Sunt alături de ai mei și asta mi-e suficient. E cel mai bun lucru.

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

FB: Am o durere în coșul pieptului și mă gândesc că risc să fac o recidivă, dar sper să nu.

TG: Ce sfat ți-ai da ție, cel de la 20 de ani?

FB: ”Nu mai fi atât de impetuos. Ia-o mai ușor!”.

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

FB: Nu pot să mă gândesc la o schimbare, sunt o persoană care se conectează firesc. Nu e nevoie să fac un efort.

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

FB: Cred că este nevoie să ne antrenăm mintea. În ultima perioadă, am citit multe piese de teatru pe care le-am cumpărat din America, le citesc în engleză ca să văd ce aș putea face în continuare. Fac și Rebus. Să-ți antrenezi mintea e important pentru că ține departe alte lucruri (demență senilă, Alzheimer), deci trebuie să faci exercițiile astea zilnic.

TG: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

FB: “Maestrul și margareta”, Mihail Bulgakov.

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

FB: Da, la 17 ani. A trebuit să trec de la atletism de performanță la teatru, pentru că mi-am rupt piciorul. Am virat-o spre teatru, pentru că eram deja familiarizat cu Teatrul Popular din Hunedoara, unde îl mai ajutam pe tatăl meu, care era directorul teatrului și regizor. Mă implicam, dar nu făcusem din asta un scop. Să ajung să fac teatru. Văzând că s-a dus cariera mea în atletism, am decis să trec pe partea asta. Acum cred că a fost o alegere bună, inspirată și de bun augur.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

FB: Am scos capul la suprafață de fiecare dată când am avut o problemă și-mi revin repede, pentru că sunt destul de versatil. Când am renunțat la teatru pentru televiziune, am făcut-o fără regret. Când am revenit la teatru, acum câțiva ani de zile, am regăsit resorturile emoționale pe care le cam pierdusem. În televiziune, am făcut tot ce era posibil, de la scris la voci. Cert e că n-am avut niciodată sentimentul că m-am prăbușit. Am avut nereușite, de exemplu am un regret că emisiunea ”România, jos pălăria!” n-a mers cum ar fi trebuit până la capăt, din cauza unor factori independenți de mine. Dar nu m-am dat niciodată cu capul de pereți.

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

FB: Verific alarma de pe telefon, când am zile de muncă. Iar ultimul lucru este să sting televizorul. În general, seara mă uit la documentare. Nu prea am stat pe canale de știri în perioada asta, nu văd rostul să te tot uiți la informații care se reiau și te deprimă. Bineînțeles, când se anunță o declarație importantă, mă uit. Dar nu mă uit în continuu la știri. 

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

FB: Nu rețin citate și nu mă ghidez după citate, fără să le neg valoarea extraordinară. În generația mea, sunt oameni care știu multe citate și unii, ca mine, care știu la ce carte din bibliotecă și la ce capitol să se ducă atunci când au nevoie de ceva. Rețin ideile în mare, dar nu citate. 

TG: În ce momente ți-a folosit empatia și cum o cultivi?

FB: Am simțit empatie în timpul emisiunii ”Dansez pentru tine”. Dansam cu Roxana Ciuhulescu pentru o fată în cărucior, avea o problemă din cauza unei poliomielite. Era atât de impresionantă povestea ei! Fata era o luptătoare, făcuse o facultate, lucra, învăța, avea treabă. Am empatizat cu ea și am decis ca banii pe care i-am făcut la acea emisiune să-i donez ei. Nu am făcut-o în niciun caz de milă, ci pentru că am simțit că ea are mai multă nevoie de ei. A fost empatie. 

Florin Busuioc este prezentatorul rubricii meteo din cadrul Știrilor PRO TV, iar în 2010 a fost desemnat de către Societatea Europeană de Meteorologie ”cel mai bun prezentator meteo al anului din Europa”. De asemenea, este actor (de film și de teatru) și tată. 

Citește și:

Narcisa Suciu, cântăreață: ”Copiii nu cresc neapărat cu bani, ci cu dragoste și cu atenție!”

Teodora Dumitru: ”Vreau să trăiesc de două ori mai mult decât cineva care nu e într-un scaun cu rotile”