Adevăr sau… întâmplare

Ne-am început săptămâna cu mult dinamism și poftă de mișcare, pentru că invitatul nostru de luni, de la emisiunea ”Adevăr sau… întâmplre”, a fost Radu Restivan, fondator 321 sport, antrenor de atletism și de indoor cycling, alături de care am discutat despre cele mai importante mituri din sport. 

Și pentru că este vară și ne dorim să arătăm bine în vacanță, am început cu ceea ce ne interesa cel mai mult: este sportul cel mai bun mod de a slăbi? Se pare că da, deși Radu Restivan ne-a îndemnat să privim, mai degrabă, sportul ca pe o modalitate de a ne simți bine, de a face mișcare și de a fi activi. În plus, ne-a mai interesat să aflăm dacă sportul practicat dimineața este mai eficient decât cel practicat seara și dacă antrenamentele cu greutăți sunt sau nu bune pentru femei. Oare slăbești mai mult cu cât transpiri mai mult? Este alergatul cea mai bună activitate fizică? Cu cât faci sport mai des cu atât vei slăbi mai mult? Exercițiile cardio ard cele mai multe calorii? Atleții ar trebui să evite carbohidrații și zaharurile? Proteinele ajută la creșterea masei musculare? Abdomenele ne scapă de grăsimea de pe burtă?

Răspunsurile la toate aceste întrebări le vei afla urmărind episodul complet al emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, disponibil pe canalul de YouTube Magic FM:

”Adevăr sau… întâmplare” se difuzează în fiecare luni, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18.00. Te așteptăm luni, pe 20 iulie, la o nouă ediție a emisiunii ”Adevăr sau… întâmplare”, în care vom vorbi despre miturile care înconjoară hipnoza cu psihoterapeuta Andra Iliaș. 

Good vibes, good coffee

Arhitecta Ioana Corduneanu, fondatoarea asociației Semne cusute a fost invitata lui Marius Vintilă la emisiunea ”Good vibes, good coffee” difuzată marți, pe Magic TV. Pasionată de schimbul și circulația de idei, Ioana Corduneanu și-a dorit să creeze o bază de date unde să se păstreze know how-ul pentru crearea textilelor tradiționale românești. Cu mult entuziasm și multă dedicare, a reușit să creeze Semne cusute, această bază de date pentru generațiile care vor veni, pentru că ”semnele cusute” înseamnă design șlefuit de generații, limbaj universal, tangent cu semiotica, bazat pe coduri și realizat cu fire colorate și cusături. 

Conversația cu Ioana Corduneanu a fost și un prilej de a vorbi despre modă, despre mediu și poluare (pentru că industria modei este a doua cea mai poluantă industrie din lume), despre soluții, responsabilitate și schimbare, dar și despre pasiune, pozitivism, ciclicitate, regenerare și întâmplări magice. Oare putem citi într-o ie? Poți afla răspunsul urmărind episodul complet al emisiunii ”Good vibes, good coffee”, disponibil pe canalul de YouTube Magic FM:

Marțea viitoare, George Vintilă îți dă întâlnire la o cafea alături de Diana Pavelescu (expert degustător de vinuri), de la ora 11, și în reluare de la ora 18.00.

Spune pe bune

Invitata Lianei Stanciu la emisiunea ”Spune pe bune”, difuzată miercuri, a fost expertul financiar Anamaria Ciuhuță, care ne-a vorbit despre bani și importanța educației financiare. De ce suntem încurajați să fim datori și să cumpărăm o groază de lucruri, de ce confundăm adeseori nevoia cu dorința și de ce investițiile sunt atât de importante în economia vieții? Cât de importante sunt resursele, limitele, stabilirea priorităților, dar și validarea grupului? Anamaria Ciuhuță ne-a învățat despre diferențele dintre chibzuință și zgârcenie, dar și despre plăcerea de a cheltui bani și de a stabili ”un buget de bucurie, pentru că viața mai merită și trăită”.  Concluzia este că soluția pentru impasul financiar nu sunt banii, ci educația financiară, prin urmare Anamaria Ciuhuță pledează nu numai pentru înțelepciune în relația cu banii, ci și pentru introducerea educației financiare ca materie de studiu, încă de la grădiniță.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, poți urmări emisiunea ”Spune pe bune” despre bani, bugete și educație financiară pe canalul de YouTube Magic FM:

Ne revedem miercurea viitoare, pe 22 iulie, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare, în aceeași zi, de la ora 18.00, alături de Liana Stanciu, Mr Curious și de invitatul lor, Radu Restivan, fondator 321 sport și antrenor de atletism, care ne va vorbi despre importanța mișcării și a sportului în viața noastră.

Punct și de la capăt 

Cătălin Frâncu, fondatorul dexonline.ro, a fost invitatul emisiunii “Punct şi de la capăt”, difuzată joi. Povestea lui Cătălin Frâncu începe într-o familie de informaticieni din România, cu o copilărie marcată de lectură și de dorința de cunoaștere, continuă cu liceul de informatică și trei ani la Universitatea Politehnică din București și apoi ne poartă în America, acolo unde Cătălin a studiat informatică la MIT și a lucrat pentru Google. Cu mult umor, Cătălin spune despre sine că se consideră ”un tocilar, cu bune și cu rele”. 

În Statele Unite, Cătălin a fost cucerit de libertate, dar s-a bucurat și de sprijinul comunității românești din Boston. Iar la Google a descoperit și ce înseamnă să fii o piesă dintr-un angrenaj imens, dar și importanța de a-ți păstra individualitatea. Așa a pornit ideea de a înființa dexonline.ro, care timp de 12 ani a reprezentat proiectul său de căpătâi. Scânteia de la care a pornit ideea înființării unuia dintre cele mai accesate site-uri din România a fost disputa în jurul pluralului substantivului ”cratiță”. Astăzi, Cătălin trăiește în România alături de familia sa, iar restul poveștii îl aflați aici:

Emisiunea ”Punct și de la capăt” se difuzează în fiecare joi, de la ora 11 pe Magic TV, și în reluare de la ora 18.00 (toate episoadele sunt disponibile pe contul de YouTube Magic FM). Ne revedem joia viitoare, pe 23 iulie, de la ora 11, alături de fotografa Mihaela Popa, fondatoarea World Travel Bug. 

Până atunci îți dorim zile cu soare și un weekend minunat! Bucură-te de vară cu emisiunile Thrive!

Citește și:

Bucură-te de vară cu emisiunile Thrive!

Thrive for Magic TV: 4 noi emisiuni TV marca Thrive Global

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!