În următoarele 3 minute vei afla:

– De ce nu putem scăpa de virus unii fără alții. 
– Ce sfat retrospectiv și-ar da Corina Caragea.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Corina Caragea: Alarma enervantă a telefonului care sună la ora patru! Altfel, mă bucur că sunt sănătoasă și că fiecare nouă zi este un nou început, pe care sunt liberă să mi-l croiesc cum vreau. Am luat de bune și nu am apreciat două lucruri pe care le aveam: sănătatea și libertatea. Fix în ele a lovit această pandemie și poate acum e timpul să ne dăm seama de bogăția pe care o aveam sub nas și noi ne plângeam de alte aspecte mai neimportante cu adevărat.

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

CC: Cu ajutorul agendei, căci uneori mai uit. Eu nu cred în „nu am timp pentru aia și aia”, ci cred că este vorba de priorități. Îți faci timp, dacă este important pentru tine. Mă ocup mai întâi de ceea ce nu suportă amânare și le împart. Îmi place să-mi las timp. Să stau și cu mine, să mă bucur în liniște de o înghețată sau de un film. Nu simt nevoia să demonstrez nimănui că sunt SuperWoman, așadar ce poate aștepta, să mai aștepte.

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

CC: Echilibrul în toate. Între muncă și viața privată, în sala de sport, în fața farfuriei, în cosmetică, în consumul de social media, în absolut orice.

TG: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

CC: Ascult muzică. Este ceea ce mă relaxează în orice situație. Sau conduc. O combinație între cele două este ideală.

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

CC: Evit să ascult știrile mai mult de o dată pe zi, să stau pe social media mai mult decât este cazul: pentru a vedea câteva fotografii ale prietenilor, maximum. Mă informez din surse oficiale și-mi păstrez calmul. Apoi, cred că avem niște lecții de învățat odată cu această pandemie și văd părțile ei bune. Sigur că este o tragedie acest coronavirus. Depinde și de noi când vom ieși din casă. 

Este momentul să facem tot ceea ce nu aveam timp înainte. Acum e timp, în sfârșit, pentru toate. Suntem forțați să ne unim forțele, să ne gândim la cei din jur, căci protejându-i pe ceilalți, ne protejăm și pe noi și numai împreună putem câștiga lupta. Nimeni nu poate lupta singur cu acest virus în fața căruia toți suntem egali: bogați, săraci, indiferent de locul în care ne aflăm pe glob. Nu putem scăpa de virus unii fără alții. 

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

CC: Când nu mă pot odihni sau când sunt atât de agitată și îngândurată, înseamnă că este cazul să iau o pauză.

TG: Ce sfat ți-ai da ție, cea de la 20 de ani?

CC: Totul va fi mai bine decât îți închipui, ai încredere și riscă!

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

CC: Poate suna ciudat, dar eu sunt mai conectată cu cei dragi de când cu pandemia. Vorbim mai des la telefon, stăm la taclale și chiar mă văd cu aceia pe care-i ajut ducându-le cumpărăturile. Trăiască tehnologia, căci ne și vedem des!

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

CC: Nu! 

TG: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

CC: Nu aș spune chiar că mi-au schimbat-o, însă sunt două cărți pe care le-am citit în copilărie și care mi-au rămas în minte și în suflet: Singur pe Lume și Micul Prinț.

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

CC: Când am acceptat oferta venită de la PRO TV, la 22 de ani. Acela a fost un an cu multe schimbări în viața mea, iar schimbarea job-ului a fost ultima dintre ele.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

CC: Când am ieșit din concursul Dansez pentru tine, nereușind să câștig premiul cel mare, pentru a-l ajuta pe partenerul meu de dans. Avea nevoie de acei bani pentru operațiile surorii lui, care suferise un accident de mașină. Eliminarea noastră a însemnat un premiu mai mic și mi-a părut foarte rău că n-am putut face mai mult. Pe de altă parte, mersesem destul de departe în concurs, eu nefiind dansatoare de profesie, jucând pe un teren necunoscut, deja aveam o coastă fisurată și durerile mă chinuiau. Experiența a fost o lecție și o adevărată aventură extraordinară pentru amândoi.

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

CC: Îmi aplic crema de ochi.

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

CC: „Niciodată nu pierd. Ori învăț, ori câștig”, Nelson Mandela.

TG: În ce momente ți-a folosit empatia și cum o cultivi?

CC: Pasiunea mea pentru călătorii m-a plimbat prin toată lumea, printre nenumărați oameni și culturi fel și fel, m-a pus față în față cu situații neprevăzute, cu experiențe noi. Mi-am făcut prieteni în multe părți ale globului. 

Oameni atât de diferiți, în momente atât de diverse. În paginile unui pașaport se găsesc mai multe lecții decât în paginile unui manual de școală. Călătoriile m-au îmbogățit pe toate planurile.

Corina Caragea este jurnalist și prezentator TV. A urmat cursurile Facultății de Jurnalism și ale Facultății de Relații Publice, iar cariera sa îmbină două pasiuni importante: sportul și jurnalismul. Corina este, de asemenea, o călătoare împătimită, iar experiențele sale din întreaga lume le găsești pe corinacaragea.ro

Citește și:

Ela Crăciun, jurnalistă: ”Viața e compusă din momente frumoase, nu trebuie să le așteptăm doar pe cele grandioase”

Florin Busuioc, actor: ”Am scos capul la suprafață de fiecare dată când am avut o problemă”