În următoarele 5 minute vei afla:

– Care a fost momentul de cotitură din viața lui Carmen Negoiță.
– Ce face ca să scape de stres.


 Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Carmen Negoiță: Job-ul și motivația. Uneori o fac de plăcere, uneori mai greu, pentru că sunt obosită și nu am chef de alergătură prin aglomerație. Dar odată ce am început, mă mobilizez, îmi pun muzică, cât mă aranjez și mi se schimbă starea de spirit. 

TG: Te grăbești de dimineață? Ești în criză de timp?

CN: Daaaa. Întotdeauna sunt în criză de timp. Nu sunt o persoană matinală și prefer să fac totul pe fugă și să mai stau puțin în pat. 

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

CN: În funcție de importanță. Sunt deadline-urile și au prioritate întotdeauna, după care, mai nou pun sportul, de două-trei ori pe săptămână și ceea ce nu este urgent poate să aștepte și câteva zile. 

TG: Când simți că ești prea stresată sau prea copleșită de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

CN: Când sunt foarte stresată prefer să ies din oraș și să conduc. Merg la prieteni în alte orașe și faptul că ies din casă, schimb atmosfera mă ajută foarte mult. Dacă nu pot, mă uit la un film captivant sau citesc o carte

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul?

CN: Cred că sportul mă ajută foarte mult să scap de gândurile negative și oamenii dragi. Copiii sunt departe, dar am mai mulți nepoți și dacă mă vad cu ei îmi dau un reset total. Și cred că ține mult și de felul de a fi. Eu personal zic că sunt o persoană optimistă și bătăioasă și atitudinea asta m-a ajutat mult de-a lungul anilor. Probabil din acest motiv majoritatea oamenilor, care mă știu mai mult din social media, cred că viața mea este roz și eu sunt ferită de probleme.

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

CN: Cred că primul semnal este nervozitatea. În momentul ăla nici nu mai sunt foarte productivă și mă agită orice lucru. Și faptul că mănânc haotic și mult dulce este un alt semn.

TG: Ce sfat ți-ai da ție, cea de la 20 de ani?

CN: Să învețe să prioritizeze lucrurile, să se ocupa mai mult de sine și de dezvoltarea personală și să nu mai fie atât de orgolioasă.

TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

CN: Nu știu dacă am făcut ceva anume pentru asta. Cred că eu m-am schimbat mult ca și personalitate de-a lungul timpului.

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

CN: Nu chiar, deși nu mi-ar strica mai multă yoga. Lucrez bine pe termene limită. 

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

CN: Au existat foarte multe momente. Când am divorțat, când am schimbat practic tot ceea ce făceam până atunci. 

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

CN: În afară de ritualul de demachiere care este standard, citesc, mă uit la un film său vorbesc pe facetime cu copiii. La mine nici o zi nu seamănă cu alta. 

Carmen Negoiță este una dintre prezențele cele mai cunoscute din peisajul autohton social media, având o comunitate puternică în online. A fost concurentă la emisiunea Ferma, difuzată de PRO TV, și este managing partner la Rawyal Brunch & Cakes, un restaurant cu produse raw vegane. O găsești pe carmennegoita.com. 

Citește și:

Diana Cosmin, jurnalistă: ”Viața e prea scurtă ca să faci pe plac tuturor”

Care este antidotul pentru FOMO?

Author(s)

  • Crina Alexe

    redactor-șef Thrive Global România

    După 17 ani ca jurnalist la revista de modă și lifestyle ELLE România, în care a scris despre evenimentele culturale locale, cărți, modă, parenting, relații și destinații de călătorie și în care a intervievat mulți oameni interesanți, care i-au împărtășit poveștile lor pline de inspirație, Crina a decis că o schimbare este mai mult decât binevenită. Mai ales că rutina la locul de muncă este calea sigură spre plafonare, ca să nu zicem burnout. Așa că s-a alăturat echipei entuziaste de la Thrive Global România, alături de care speră să inițieze conversația pe plan local despre burnout și epuizare, despre cum pot fi ele combătute și, nu în ultimul rând, despre curajul de a ne accepta vulnerabilitățile. Așadar, trimiteți-i opiniile și sugestiile voastre pe aceste teme pe adresa [email protected]. Keep thriving!