În următoarele 3 minute vei afla:

– Care este rețeta lui Bogdan Negroiu pentru o viață trăită pe modul relaxat.
– Cum poți deveni, fără să vrei, un dictator conversațional.


Thrive Global: Ce te face să te dai jos din pat în fiecare dimineață?

Bogdan Negroiu: Mă motivează viața cu totul: studioul, grădina, fiică-mea, școala de muzică sau răsăritul privit la cafea (asta dacă sunt suficient de matinal).

TG: Cum prioritizezi lucrurile când ai multe de făcut?

BN: Pun în capul listei lucrurile cele mai grave sau cele mai importante, dar și pe cele a căror amânare știu că ar cauza deranj altora.

TG: Care e secretul tău pentru o viață mai bună?

BN: Empatia cu celălalt, viața trăită la modul chill, relaxat, gândirea pozitivă indusă cu grijă, dezvoltarea personală, un anturaj cât mai netoxic, mâncarea cât mai sănătoasă, sexul și multe activități în aer liber și curat.

TG: Când simți că ești prea stresat sau prea copleșit de viață, ce faci ca să ieși din acea stare?

BN: Îmi pun muzică, vorbesc cu cineva apropiat, fac chestii în aer liber sau beau un pahar de vin roșu.

TG: Cum scapi de gândurile rele? Ce-ți aduce optimismul, mai ales în această perioadă?

BN: Gândurile rele le-am alungat demult prin gândirea pozitivă. Este un concept care chiar nu este o vorbă banală, ci are o putere uriașă. Particularizând pentru perioada asta pandemică, pozitivul se raportează undeva la scară mare, pentru că, deja, evenimentele pe care le trăim sunt la scară planetară. 

Mă gândesc că trăim evenimente despre care se vor face filme și se vor scrie cărți. Sunt lucruri care vor schimba istoria și asta-mi dă niște pozitivism, gândind pragmatic că, totuși, planeta a trecut peste războaie uriașe, peste boli crunte și totuși binele a câștigat.

TG: Care este pentru tine semnalul de alarmă că ai pus prea multă presiune pe tine, că ai ajuns la capătul puterilor?

BN: De obicei, dorm cam cinci ore din 24. Nu-mi place ideea de somn, am pus în câteva versuri EL NEGRO ceea ce simt și cred despre somn (”vă deroghez de la somn, să trăim și nopțile, mi-am uitat pastilele de uitat visele”). 

Când nu mai fac asta și mă toropește fizic oboseala, acela e semnul că-s pe avarii. Și atunci dorm până la 12 ziua…

TG: Ce sfat ți-ai da ție, cel de la 20 de ani?

BN: Să am mai mult pragmatism ambalat în diplomație, astfel încât să nu mai bâjbâi prin viață.


Povești care vă inspiră, care vă vor emoționa și care, în același timp, vă vor ajuta să rămâneți sănătoși emoțional și fizic.

→ Săptămânal la tine în inbox.


TG: Spune-ne o mică schimbare, pe care ai făcut-o în viața ta, ca să te conectezi mai bine cu ceilalți.

BN: Am început să ascult mai mult. Oamenii îmi povestesc vrute și nevrute și eu tac și ascult. Asta e ciudat, pentru că eu sunt foarte vorbăreț. Câteodată, oamenii se obișnuiesc să turuie ei și, când mă apucă pe mine vorbitul, pot părea un dictator conversațional. 

TG: Faci ceva anume ca să-ți menții concentrarea?

BN: Îmi notez chestii. Am liste cu lucruri de făcut pentru săptămâna asta, luna asta și de Revelion, pentru anul care vine.

TG: Care e cartea care ți-a schimbat viața?

BN: Viața ca o pradă, de Marin Preda. Eram adolescent când am citit-o și ideea de a pleca la oraș m-a inspirat să vin singur în București și să mă mut aici.

TG: A existat un moment de cotitură în viața ta? Un moment în care ai simțit că ești în fața unei alegeri importante?

BN: Da, și a fost unul fals. După ce am luat Premiul II la Festivalul Mamaia 1996 pentru interpretare, mi s-a propus un contract. Am ajuns în birouri de manageri prețioși și aveam sentimentul că de-aici înainte mi se va schimba viața. Evident, erau minciuni de manageri din industria muzicală și iată că tot singur mi-am cotit direcțiile.

Un moment de cotitură real a fost când am renunțat să mai fim interesați de relația cu casa de discuri și cu posturile de radio și am început să cântăm fix ce vrem noi. Așa s-a născut Ploaia, după care lucrurile s-au așezat favorabil nouă.

TG: Când a fost ultima dată când ai simțit că ai eșuat și cum ai depășit momentul?

BN: Păi ultima mea relație. Deși sunt multe momente faine în viața unui cuplu, când se termină relația, asta poate trece la categoria eșecului.

Eu, care sunt obișnuit să văd partea plină a paharului, pot spune că nu e chiar așa și că, probabil, poate ”atât a fost să fie” și că nu toate lucrurile din viață sunt pe viață. Genul ăsta de despărțiri se rezolvă clasic: te îmbeți, suferi ca boul și apoi începi să mergi la toate petrecerile posibile, unde faci tot felul de lucruri extreme. Apoi te liniștești.

TG: Care este ultimul lucru pe care îl faci seara înainte de culcare?

BN: Nimic spectaculos: sting luminile, strâng deranjul de pe birou, salvez proiectul la care lucrez, apoi verific dacă sunt ușile închise.

TG: Împărtășește-ne un citat care te motivează.

BN: ”Fă-o pân’ la capăt, mâine nu știi ce va fi”.

TG: În ce momente ți-a folosit empatia și cum o cultivi?

BN: Empatia e deja parte din mine. Folosesc exemplul banal cu ”pune-te în locul meu” de foarte mult timp și de foarte multe ori.

Bogdan Negroiu este fondatorul primei trupe de reggae din România, El Negro. A început să cânte de mic, iar talentul l-a moștenit de la mama sa, deși este primul din familie care s-a ocupat de muzică în mod profesionist. A pus bazele studioului LUNAtech Sound și a școlii de muzică LUNAtech Music SCHOOL, unde cei mici studiază canto, pian, chitară, compoziție sau teorie muzicală, într-o atmosferă relaxată și creativă. Bogdan este tatăl Radei-Natalia (6 ani), iar în decembrie va deveni și tată de băiat.

Citește și:

Andreas Petrescu, actor: ”Viața mea este cumulul luptelor mele cu mine însumi”

Florin Alexandru: ”Emoțiile sunt un instrument spre împlinire”